Reünie tussen Skywalkers in 'The Last Jedi'?

Reünie tussen Skywalkers in 'The Last Jedi'?

En er zijn nog meer details.

Het lijkt erop dat we in Star Wars: The Last Jedi een reünie te zien krijgen tussen twee Skywalkers: Luke (Mark Hamill) en Leia (Carrie Fisher). Daar lijkt acteur John Boyega, die met The Hollywood Reporter over de film sprak, althans naar de hinten. Hij vertelde het volgende over hoe de franchise afscheid neemt van Fisher (waar de uitspraak over een reünie impliciet in zat):

"Ik denk dat het afscheid erg cool is. Zelfs voordat ze overleed, zag ik haar in scènes en dacht ik: Dit is erg cool voor zowel Carrie als Mark, die de laatste twee oorspronkelijke hoofdrolspelers in de franchise zijn. Ik heb het gevoel dat ze meer en meer verdienen - ze hebben dit al een heel tijd gedaan en hebben al die tijd iets speciaals gemaakt, en ik heb het gevoel dat The Last Jedi een hommage is aan hen beide. Maar helaas is ze nu overleden en krijgt alles een nog diepere betekenis. Ik denk dat de fans het wel gaan waarderen," aldus Boyega.

Wellicht heeft Boyega het enkel over een uitgebreidere rol voor de twee acteurs, maar het kan ook zijn dat hij het er echt over heeft dat de twee elkaar gaan zien. Daar hintte Lucasfilms Pablo Hidalgo al eens naar in een interview over de Star Wars-film. Gisteren konden we nog een boel onthullingen van The Last Jedi lezen. Maar vandaag zijn er nog meer onthullingen, buiten die uitspraak van Boyega. Zo ook over Laura Derns personage, Admiral Holdo. "Deel van het plezier van de film, is uitvogelen wat haar relatie met iedereen is, naarmate de film vordert," vertelde Johnson.

Ook regisseur Rian Johson had tegen Entertainment Weekly nog het een en ander te vertellen. Wat hem betreft is de film niet gemaakt als afscheid van Fisher, maar is het nu wel emotioneler. "Het is niet zo alsof we de film gemaakt hebben met het idee dat we dat personage een afscheid geven. Maar nu ik de film kijk, weet ik wel dat er een erg emotionele reactie gaat zijn op wat ze in deze film doet."

Interessant is ook de rol van Fisher met Oscar Isaacs Poe Dameron. "Poe is als een surrogaatzoon voor Leia. Maar ik denk dat ze in hem ook het potentieel van een groot leider voor het verzet en verder ziet." Best knap voor een personage dat het einde van de vorige film niet eens gehaald had moeten hebben. Voor het personage van Isaac staat die transitie dan ook centraal, van soldaat naar leider en plannen maken voor de toekomst van het universum.

Een ander ding waar nieuwe details over onthuld zijn, is het personage van Benicio del Toro, die iets te maken zal hebben met de geheime missie van Finn en Rose (Kelly Marie Tran). "We hebben een codekraker nodig en hij is de beste in het universum. Maar helaas doet hij het alleen voor het geld en is het een heel duister figuur. Hij vecht niet voor een bepaalde kant," aldus Boyega.

Vanaf 13 december in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair