'Trial by Fire' over dubieuze zaak terdoodveroordeelde crimineel vindt castleden

'Trial by Fire' over dubieuze zaak terdoodveroordeelde crimineel vindt castleden

De film wordt geregisseerd door Edward Zwick en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De cast van Trial by Fire is uitgebreid met acteurs Jack O'Connell (Tulip Fever, Unbroken) en Laura Dern (Star Wars: The Last Jedi, The Founder). Trial by Fire wordt gebaseerd op het waar gebeurde verhaal over de tot dood veroordeelde Cameron Todd Willingham.

O' Connell speelt de rol van Cameron Todd Willingham, een simpele, ongeschoolde heavy metal-fan, die al bekend was bij justitie wegens een reeks aan geweldsdelicten en uiteindelijk de doodstraf kreeg in een nieuwe zaak.

Op 23 december 1991 ontstond er op klaarlichte dag een hevige brand in de woning van Willingham. Na onderzoek concludeerde de politie dat de brand was aangestoken. Willingham werd als dader aangewezen en later door de rechtbankjury veroordeeld voor het met opzet doden van zijn drie kinderen. Zijn straf? De dood.

Actrice Dern neemt de rol op zich van Elizabeth Gilbert, een huisvrouw uit Texas die onverwachts bevriend werd met Willingham, geloofde in de onschuld van Willingham en vocht jarenlang tegen de in haar ogen onterechte terdoodveroordeling van de crimineel. Ook diverse experts twijfelen aan de schuld van Willingham en boze tongen beweren zelfs dat justitie met het bewijsmateriaal heeft geknoeid.

Trial by Fire wordt geregisseerd door Edward Zwick en geschreven door Geoffrey Fletcher en wordt gebaseerd op een artikel van David Grann dat in The New Yorker verscheen. Er is nog geen verschijningsdatum bekend.



NieuwsFilm

meest populair