Suge Knight ontkent bedreigen 'Straight Outta Compton'-regisseur F. Gary Gray

Suge Knight ontkent bedreigen 'Straight Outta Compton'-regisseur F. Gary Gray

Zaak numero drie tegen de gevallen rapproducent...

Rapproducent Suge Knight ontkent dat hij Straight Outta Compton-regisseur F. Gary Gray heeft bedreigd met de dood tijdens de opnames van die biografische film. Gray klaagde de voormalig platenbaas aan na het ontvangen van een luguber sms'je op de set en nu komt de zaak voor de rechter.

Knight wordt verdacht van het dreigen met een misdaad die tot zware verwondingen zou kunnen leiden of zelfs tot de dood, zo blijkt uit de officiële aanklacht. Volgens Fate of the Furious-regisseur Gray stuurde Knight hem de verontrustende berichten in de zomer van 2014 toen hij Straight Outta Compton aan het draaien was.

De rechter heeft de gevallen rapproducent inmiddels in staat van beschuldiging gesteld, maar Knight blijft zelf de beschuldigingen aan zijn adres in alle toonaarden ontkennen. Dat Knight sowieso geen lieverdje is, weten we al. De muzikant zit namelijk momenteel ook al vast voor een vermoedelijk bewuste aanrijding met fatale afloop. Dit monsterlijke incident gebeurde ook op de set van Straight Outta Compton.

De bajesklant moet volgende week donderdag opnieuw voorkomen voor deze zaak. In januari dient de rechtszaak over de vermoedelijke moord waar Knight bij betrokken is. Tot die tijd zit hij opgesloten in de gevangenis, in afwachting van dit proces. Ook loopt er nog een aanklacht tegen hem voor een gewelddadige overval. Al met al kun je dus wel stellen dat de ooit zo succesvolle muziekproducent behoorlijk ontspoord is.

Straight Outta Compton is een biografische dramafilm over de gangsterrapgroep N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes). N.W.A. had een afwisselende samenstelling in de loop der jaren en bestond uit leden als Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube en MC Ren. Met hun controversiële en expliciete teksten zorgde de groep dikwijls voor veel ophef in de samenleving, maar desondanks werden ze wel geprezen om hun sociale kritiek. Knight heeft ook een aandeel in de geschiedenis van deze Amerikaanse hiphopgroep, maar zal vast niet blij zijn geweest met zijn vertoning in de film.



NieuwsFilm

meest populair