'Total Recall'-scenarist verliest rechtszaak om jatbeschuldigingen Disney's 'Zootropolis'

'Total Recall'-scenarist verliest rechtszaak om jatbeschuldigingen Disney's 'Zootropolis'

Disney blijft uit de handen van agente Judy Hopps!

De rechtbank in Californië heeft deze week uitspraak gedaan over een vermeende plagiaatzaak, aangespannen door Total Recall-scenarist Gary L. Goldman. Goldman beschuldigt filmstudio Disney van diefstal van 'zijn' Zootropolis (of Zootopia), maar de rechter acht deze verwijten als onvoldoende bewezen. Hieronder alle details!

Kort nadat Zootropolis in februari van dit jaar een Oscar won voor de beste animatiefilm van het jaar, klaagde Goldman het huis van de muis aan. Volgens de scenarioschrijver lijkt de populaire animatiefilm bizar veel op zijn ideeën die hij tussen 2000 en 2009 aan de filmstudio zou hebben gepitcht, maar dus zonder succes.

Goldman zou twee keer een film genaamd 'Looney' hebben gepresenteerd bij de grote bazen van Disney, inclusief zijn plannen voor een groter filmuniversum met de naam 'Zootopia'. Goldman beweert verder dat Zootropolis thema's, plotlijnen en karakters bevat die ontzettend veel op zijn pitch lijken. De schrijver had zelfs schetsen van zijn ontworpen personages toegevoegd, maar de rechter vond deze niet overtuigend genoeg overeenkomen. Beoordeel het zelf hieronder!

Bekijk de afbeelding
Er worden wel vaker rechtszaken voor vermeend plagiaat aangespannen. Vaak willen de aanklagers dan een graantje meepikken van het succes van de desbetreffende animatiewerken. Zootropolis haalde zelfs meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en sleepte tevens vele prijzen in de wacht. Goldman heeft zijn zaak nu dus verloren. Of is hij het slachtoffer van de grote macht en invloedrijke positie van mediagigant Disney?



NieuwsFilm

meest populair