Gwyneth Paltrow stopt per direct met acteren

Gwyneth Paltrow stopt per direct met acteren

De actrice verlaat Hollywood om zich te kunnen richten op haar onderneming.

De laatste jaren heeft actrice Gwyneth Paltrow, bekend van onder andere filmproducties als Iron Man 3 en Se7en), niet veel filmcredits meer mogen bijschrijven op haar cv, maar nu blijkt dat eigenlijk een opstapje geweest te zijn naar een groter besluit. Paltrow heeft namelijk bekendgemaakt per direct helemaal te stoppen met haar acteercarrière.

Paltrow was afgelopen donderdag te gast bij The Today Show waar ze het nieuws over haar carrièrebeslissing onthulde. De 44-jarige Paltrow stopt met acteren om zich volledig te kunnen focussen op haar onderneming. De Hollywoodster is de eigenaresse van schoonheids- en lifestylewebsite Goop, een online platform dat zij in 2008 heeft opgericht. Goop publiceert regelmatig spraakmakende berichten en heeft ook een eigen webshop met verzorgingsproducten, parfum, kleding en meer.

Overigens sluit Paltrow het niet volledig uit dat ze ooit nog eens een klein filmrolletje zal spelen. Gelange tijd gingen er geruchten rond op het internet dat de onderneemster nog te zien zou zijn als Iron Mans ex-liefje Pepper Pots in Spider-Man: Homecoming, maar dat lijkt nu zeker niet meer te gaan gebeuren, al was de kans daarop natuurlijk ook wel ontzettend klein nadat haar karakter schitterde van afwezigheid in de meeste recente Marvel-films.

Paltrow is momenteel te zien als coach in het online entrepreneursprogramma Planet of the Apps van elektronicagigant Apple. Daarin begeleidt zij jonge ondernemers die een vernieuwende app hebben ontwikkeld, misschien wel een van de meest passende rollen die zij kan vervullen in deze fase van haar leven en professionele carrière. Kandidaten moeten in dat programma een pitch houden om een geldbeurs en begeleiding te kunnen winnen om door te kunnen groeien met hun bedrijf.

Paltrow verschijnt dus de komende jaren zeker niet meer op het witte doek, maar we zullen haar ongetwijfeld nog weleens ergens zien opduiken.

Grappig weetje! Ondanks dat Paltrows karakter Pepper Pots haast zeker dus niet te zien zal zijn in de aankomende Marvel-productie Spider-Man: Homecoming, is er wel (onbewust?) een kleine verwijzing naar haar personage te spotten in de film. Zie het plaatje hieronder!

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm