Pitch Perfect-actrice Rebel Wilson wint rechtszaak omtrent laster

Pitch Perfect-actrice Rebel Wilson wint rechtszaak omtrent laster

"Rebel Rebel" is klaar met bladen die kattig tegen haar doen en eist gerechtigheid.

Na een slopend rechtsproces kan actrice Rebel Wilson (Pitch Perfect 2, Night at the Museum: Secret of the Tomb) eindelijk opgelucht ademhalen, nadat ze gisteren in het gelijk werd gesteld door de rechtbankjury in haar zaak over laster tegen twee vrouwenbladen.

In 2015 verschenen er diverse artikelen in Woman's Day en Woman's Weekly, twee Australische vrouwenmagazines van uitgeverij Bauer Media, waarin valse beschuldigingen werden geuit aan het adres van Wilson. Een verzuurde oude schoolvriendin van de comédienne zou de valse roddels hebben verkocht aan de twee vrouwenmagazines. Volgens die geruchten zou Wilson onder andere hebben gelogen over haar echte naam, afkomst en leeftijd.

Wilson klaagde het grote mediaconcern aan, omdat de lasterlijke artikelen volgens haar duidelijk schade hebben aangericht aan haar carrière. Volgens Wilson heeft ze er meerdere filmrollen (en dus inkomsten) door misgelopen. "Ik heb mijn uiterste best moeten doen om überhaupt nog auditie te mogen komen doen. De deuren van de filmstudio's werden direct dichtgegooid, terwijl ze vroeger wagenwijd openstonden," zei Wilson daarover in de rechtszaal tijdens haar zes dagen durende juryverhoor.

De journalisten die het desbetreffende roddelstuk hebben geschreven en gepubliceerd zouden zich volgens Wilson totaal niet hebben gehouden aan de geldende journalistieke normen. Volgens Wilson is er geen wederhoor gepleegd. Wel gaf Wilson toe bewust vragen over haar leeftijd te hebben ontweken, maar dat maakt haar nog geen leugenaar volgens haar. Verhalen over haar jeugd die ze de afgelopen jaren heeft verteld in interviews kon ze bewijzen aan de hand van foto's.

De rechtszaak veroorzaakte een enorme mediahype in Australië. Fans van de actrice stroomde massaal naar de rechtbank van Melbourne in de Australische deelstaat Victoria toe om hun komische idool te steunen. Overigens was dat niet altijd even prettig, aangezien een bekende stalker van Wilson zich ook in de menigte bevond. De man werd gearresteerd, maar sindsdien moest de uitbundige grappenmaakster wel zwaar worden beveiligd in de rechtbank.

Wilson spande de rechtszaak ook tegen de twee tijdschriften aan om een statement te kunnen maken. Volgens de 37-jarige Pitch Perfect-actrice worden Hollywoodsterren steeds vaker het slachtoffer van onjuiste berichtgeving over hun persoonlijkheid. Het is haar dan ook niet om een grote som geld te doen, aldus Wilson. De rechter doet binnenkort uitspraak over de strafmaat, maar het punt van "Fat Amy" is in ieder geval al goed duidelijk gemaakt.



NieuwsFilm