Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven deed auditie voor Logan en Baywatch

Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven deed auditie voor Logan en Baywatch

De populaire kickbokser laat er geen twijfel over bestaan dat hij graag acteur wil worden en krijgt daarbij zelfs de hulp van een ware Wolverine-legende.

De Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven maakt er geen geheim van zijn succesvolle sportcarrière in de toekomst in te willen ruilen voor een carrière als acteur in Hollywood. De zeer populaire sportheld was onlangs te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night en vertelde daar volop over zijn dromen en ambities.

Verhoeven reist regelmatig naar de Verenigde Staten om daar auditie te doen voor grote producties, zoals voor XXX: Return of Xander Cage, Logan en het onlangs verschenen Baywatch. Het is duidelijk dat hij in al deze gevallen de rol waarvoor hij auditie deed niet te pakken heeft gekregen. Wel heeft Verhoeven al enkele filmcredits op zijn naam staan, waarvan één internationaal en twee in eigen land. Zo speelde de spierbundel een klein rolletje in de televisieserie Vechtershart en was hij te zien in Bluf.

In het praatprogramma vertelt Verhoeven verder ook dat hij een netwerk van acteurs om zich heen heeft gebouwd die hem regelmatig begeleiden en adviseren rondom het acteervak en het doen van audities. Een van die acteurs is niemand minder dan Sabretooth-vertolker
Liev Schreiber
(The 5th Wave, X-Men Origins: Wolverine). Verhoeven ontmoette Schreiber toevallig dankzij een Amerikaanse fysiotherapeut. Schreiber trok vorig jaar overigens zelf ook zijn bokshandschoenen aan voor zijn hoofdrol als bokser Chuck Wepner in de film The Bleeder.

Het is niet ongebruikelijk dat vechtsporters na hun tijd als sportman hun zinnen zetten op een filmcarrière. Voorbeelden van topsporters bij wie die overstap uiterst succesvol is gelukt zijn natuurlijk Dwayne "The Rock" Johnson (The Fate of the Furious, Hercules) en Dave Batista (Guardians of the Galaxy Vol. 2, Spectre). Verhoeven liet in RTL Late Night lichtjes doorschemeren dat hij al met enkele nieuwe projecten bezig is, waarover hij (zoals altijd) nog niks mag vertellen.

Voorlopig zal Verhoeven zich vooral blijven focussen op zijn carrière als kickbokser. Het combineren van het sporten en acteren is erg lastig volgens de 28-jarige krachtpatser. De grote doorbraak van Verhoeven in de filmwereld laat dus nog even op zich wachten, maar met zijn ongekende doorzettingsvermogen, goede wil en inspanning moet het vast goedkomen! Hieronder een fragment van het interview met Verhoeven bij RTL Late Night.



NieuwsFilm