Moonlight niet te zien in China?

Moonlight niet te zien in China?

Chinese regisseur hoopt van wel.

Eerder was er al het nodige te doen rond Beauty and the Beast, toen de regisseur van de film liet weten dat het personage van LeFou homo zou zijn. Een drive-in bioscoop in Amerika haalde na deze onthulling de film van zijn programma en ook in Rusland was er het een en ander over te doen. Nu is de grote Oscarwinnaar van dit jaar, Moonlight, aan de beurt...

De film zou binnenkort namelijk verschijnen in China, maar dat verloopt niet geheel vlekkeloos. De Chinese censuurraad is de film nog aan het analyseren om erachter te komen of de film wel of niet vertoond kan worden aan het publiek, aangezien velen vinden dat de film niet ''politiek'' correct zou zijn. Moonlight zal normaalgesproken te zien zijn tijdens het Beijing International Film Festival in april, maar ook dat is nog niet helemaal zeker. Het zou dus goed kunnen dat Moonlight beperkt of zelfs helemaal niet in China verschijnt. Alleen de Chinese streaminggigant, iQiyi, die de rechten gekocht heeft, zal de film wel online plaatsen.

De Chinese regisseur Fan Popo, wiens LGBTQ-documentaire uit 2012 Mama Rainbow ook werd gecensureerd (en die nu eveneens problemen heeft met het uitbrengen van het vervolg, Papa Rainbow) hoopt dat de film toch zonder aanpassingen te zien zal zijn: ''Tegenwoordig kaarten veel films het onderwerp van homoseksualiteit aan, als we ze allemaal gaan verbieden zijn er gewoon zo goed als geen buitenlandse films meer te zien in China. Moonlight is een prachtige film, ik zou het doodzonde vinden als hij niet zou mogen draaien in onze cinema's''.



NieuwsFilm