Carice van Houten en man Guy Pearce woedend op paparazzi

Carice van Houten en man Guy Pearce woedend op paparazzi

Het Hollywoodstel is het kotsbeu dat opdringerige paparazzo-fotografen ongewenst kiekjes maken van hun pasgeboren zoontje Monte.

Acteurskoppel Carice van Houten (Brimstone, Valkyrie) en Guy Pearce (Alien: Covenant, Iron Man 3) heeft zich woedend uitgelaten op Twitter tegen een paparazzo die foto's probeerde te maken van hun babytje Monte. Eerder schoot een dergelijke actie van een fotograaf ook al in het verkeerde keelgat bij het stel.

Op hun socialmedia-accounts klagen beide filmsterren over een opdringerige fotograaf die moeder Carice en haar zeven maanden oude zoontje op straat bleef achtervolgen nadat de Game of Thrones-actrice hem meerdere keren had toegebeten dat ze niet wil dat haar zoon wordt gefotografeerd en met zijn gezichtje verschijnt in allerlei roddelbladen en kranten.

Van Houten en Pearce hechten beiden veel waarde aan de privacy van hun eerste gezamenlijke kindje. Het stel was dan ook furieus toen er vorig jaar een volledige foto van zoonlief Monte verscheen in het Nederlandse roddelblad Weekend. Het liefdeskoppel deelt zelf ook nauwelijks foto's van haar oogappeltje met de buitenwereld én als dat dan al gebeurt, wordt baby Monte altijd onherkenbaar in beeld gebracht.

Tegen paparazzi die zich niet aan de privacy-wensen houden van het acteursduo en graag een slaatje willen slaan uit de verkoop van de babyfoto's gaan de twee kersverse ouders dan ook flink tekeer online. "Fuck off! Ik meen het, blijf uit de buurt van mijn kind, hij is nog maar een baby!" schrijft een boze, maar ook duidelijk geëmotioneerde Van Houten.

Ook manlief Pearce is de werkwijze van de desbetreffende fotografen spuugzat. De Prometheus-ster schrijft op zijn Twitter: "Waarom mag een fotograaf legaal een kind stalken, foto's maken van een baby en deze publiceren zonder toestemming? Dat is echt onethisch."

De woedende Tweets van Van Houten en Pearce kun je respectievelijk hier en hier lezen. Hopelijk gunt de nationale en internationale pers baby Monte een rustige jeugd buiten de schijnwerpers. Op Twitter kunnen Van Houten en Pearce in ieder geval op veel steun rekenen, laten we dan ook hopen dat ze voortaan met rust worden gelaten als ze met Monte wandelen over de Amsterdamse grachten.



NieuwsFilm

meest populair