Hoe anders had 'Frozen' kunnen aflopen?

Hoe anders had 'Frozen' kunnen aflopen?

Elsa was bijvoorbeeld in en in slecht.

Walt Disney's enorme kaskraker Frozen uit 2013 verovert nog steeds nodig kinderhart. Als de studio niet had ingegrepen dan had de hype er heel anders uit kunnen zien. De blonde prinses Elsa zou bijna een heel andere invulling hebben gekregen. In gesprek met Entertainment Weekly geeft producent Peter Del Vecho tekst en uitleg.

Eigenlijk had de ijskoningin Elsa een 100% kwaadaardig karakter hebben gekregen. "Het was alsof Elsa aan ons kwam vertellen wie ze echt was," zei Del Vecho over de veranderingen tijdens de productie. "Toen we oorspronkelijk begonnen aan het verhaal, waren Anna en Elsa niet eens zussen. Ze waren zelfs niet koninklijk. Elsa was puur een boosaardig en slecht karakter, veel meer zoals in het verhaal van Hans Christian Andersen." In het eerste ruwe scenario was er ook een voorspelling over een "heerser met een bevroren hart," waarmee het de bedoeling was de kijkers zouden denken dat dit Elsa was, wiens hart metaforisch gezien bevroor toen ze aan het altaar werd verlaten door haar man.

Bekijk de afbeelding
In het originele einde stelt de kwaadaardige Elsa een leger samen van sneeuwmonsters om de helden uit de film aan te vallen, terwijl Prins Hans onthult dat hij degene is met een bevroren hart. Hij veroorzaakt een lawine om de aanval te stoppen, en het kan hem niets schelen dat hij daarmee heel Arendelle vernietigt. Anna weet uiteindelijk Elsa te overtuigen om haar krachten te gebruiken om het koninkrijk te reden, Elsa's hart raakt ontdooid en ze is gered.

Maar de producenten waren niet helemaal tevreden met dat einde. "Het was niet bevredigend. We hadden geen enkele emotionele connectie met Elsa, niemand maakte zich er druk over omdat ze zich heel het verhaal lang kwaadaardig gedraagt." Daarom begonnen ze zich bij Disney de vraag te stellen: wat als Elsa niet boosaardig was en wat als Anna en Elsa zussen zouden zijn? Zo ontstond de Disney-versie van het verhaal.

Bekijk de afbeelding
"Door van Anna en Elsa zussen te maken, kwamen we op het idee om haar te laten leven met angst voor haar krachten. Wat als ze bang wordt van wie ze is? En bang om haar geliefden te kwetsen? Zo kregen we met Anna een karakter dat helemaal rond liefde draaide, en met Elsa een dat helemaal rond angst draaide. Op het einde wordt Elsa goed, en wordt de boodschap van de film dat liefde sterker is dan angst," verklaart producent Del Vecho.

Een tweede Frozen zou nog altijd in ontwikkeling zijn.



NieuwsFilm

meest populair