Scarlett Johansson ambieert politieke carrière in de toekomst

Scarlett Johansson ambieert politieke carrière in de toekomst

Als haar dochtertje ouder is en Johansson wat meer tijd voor haarzelf heeft, zou de Avengers-actrice een politieke carrière best wel overwegen.

Ghost in the Shell-actrice Scarlett Johansson (Avengers: Infinity War, The Jungle Book) is een van de meest succesvolle vrouwen in Hollywood, maar zou haar filmcarrière in de toekomst best willen verruilen voor een baan in de politiek.

Johansson was te gast bij Good Morning America om daar haar nieuwe film Ghost in the Shell, een film gebaseerd op een Japanse manga, te promoten. Het gesprek met presentator Michael Strahan ging onder ander over de vele kritiek en negatieve reacties die Johansson heeft gekregen om haar casting in de film.

Volgens boze fans van de originele manga had de hoofdrol vertolkt moeten worden door een Aziatische actrice en is dit weer het zoveelste voorbeeld van "whitewashing" in grote Hollywoodproducties. Johansson reageert alsvolgt op dit commentaar: "Het belangrijkste voor mij is dat ikzelf achter deze rol kan staan en ik ben ervan overtuigd dat dit karakter bij mij past."

Johansson laat weten het belangrijk te vinden om op te komen voor de dingen waarin ze gelooft, dat is iets wat ze van huis uit heeft meegekregen. Daarin ziet de 32-actrice ook een link met haar politieke interesses. In de toekomst, als de tijd rijp is, zou de actrice een carrièreswitch ook wel zien zitten, zo vertelt ze aan Strahan.

Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne was Johansson een actieve supporter van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Zo verscheen ze bijvoorbeeld in diverse campagnespotjes. Ook sprak ze tijdens de Women's March, een protestactie van vrouwen tegen president Trump.

Voorlopig zal Johansson zich nog niet verkiesbaar stellen, maar in de toekomst zou de Black Widow-vertolkster best wel eens de nieuwe, vrouwelijke Ronald Reagan kunnen zijn dus. Voor wie Johansson binnenkort graag weer eens op het witte doek wil zien, haar nieuwe prent Ghost in the Shell is vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien. Hieronder de trailer!



NieuwsFilm

meest populair