Starend dubbeloog op poster 'The Mummy'

Starend dubbeloog op poster 'The Mummy'

Gewichtloosheid-scène nam 64 takes in beslag.

Deze zomer start met Alex Kurtzmans The Mummy een volgend filmuniversum, het zogenaamde Universal Monsters filmuniversum. Hieronder zie je een affiche voor de film waarin Sofia Boutella het titelpersonage speelt.

Naast de poster is er ook een leuk feitje bekend geworden over de opnames van de film. In de eerdere trailer was een shot te zien waarin de acteurs gewichtloos worden in een vliegtuig. In gesprek met Variety vertelde regisseur Kurtzman dat het opnemen van de scène maar liefst 64 takes behelsde en dat er flink wat werd gekotst. De opnames duurde twee dagen, met vier vluchten. Het was Tom Cruise die het weigerde om de scène op te nemen in een studio. De acteur noemde de film tijdens CinemaCon een "moedige, romantische, epische en angstaanjagende monsterfilm."

Voor de duidelijkheid: oorspronkelijk wilde Universal het universum aftrappen met Gary Shore's Dracula Untold uit 2014. Doordat de film werd neergesabeld door de critici, paste Universal hun aanpak aan. De toekomstige films moeten een stuk steviger worden, al worden de horrorfilms naar verluidt niet "rated R".

Bekijk de afbeelding
In The Mummy speelt Cruise het personage Tyler Colt, een Navy Seal die samen met zijn team jacht maakt op terroristen. Tijdens een van hun missies stuiten ze op een oeroude tombe waarin zich mystieke krachten schuil blijken te houden. Colt raakt vervloekt met de visioenen van Ashurbanipal, koning van het Assyrische Rijk. Oftewel The Mummy.

Naast Cruise en Boutella, bekend uit onder meer Kingsman: The Secret Service en Star Trek: Beyond, zien we ook (grote) namen als Annabelle Wallis, Jake Johnson, Russell Crowe, Courtney B. Vance en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari.

Vanaf 8 juni in de Nederlandse bioscoopzalen. Een nieuwe trailer zal dit weekend verschijnen. Hieronder de trailer tease:



NieuwsFilm

meest populair