Emma Thompson over groot probleem in Hollywood

Emma Thompson over groot probleem in Hollywood

Veel actrices zijn erg onzeker en leven ongezond.

Tweevoudig Oscar-winnares Emma Thompson is te horen als Mrs. Potts in Beauty and the Beast, die ze nu dus ook flink aan het promoten is. Dit weerhield Thompson er niet van zich tijdens een televisietalkshow uit te laten over één van Hollywood's grootste problemen, namelijk dat actrices zich vaak redelijk onzeker voelen, m.n. omdat ze geregeld flink moeten afvallen.

Zo zegt de 57-jarige actrice dat ze zelfs ook een keer op het punt gestaan heeft om een filmproject te verlaten toen een van de producers tegen een van de actrices zei dat ze wel wat mocht afvallen: ''Het was een geweldige actrice, maar er werd haar gevraagd om af te vallen. En dat terwijl ze er al voortreffelijk uitzag!'' Thompson greep toen ook in: ''Ik zei tegen hem dat je zoiets echt niet zomaar even tegen iemand kunt zeggen en dat als hij dat nog eens zou doen, ik uit het filmproject zou stappen''.

Toch zegt de actrice dat dit vaak zo gebeurt in Hollywood: ''Het is heel erg hoe het er daar aan toe gaat en het probleem wordt alleen maar groter. Er zijn heel wat actrices tegenwoordig die echt héél erg mager zijn en die gewoon bijna niks eten... Soms weet ik ook niet meer het verschil: zoeken we naar actrices of modellen?'' Thompson zegt dat deze gewicht- en looks-obsessie van Hollywood ervoor heeft gezorgd dat zij liever niet meer in Amerika werkt: ''Als ik daar naartoe zou gaan word ik waarschijnlijk ook alleen maar oud en dik genoemd. Maar het is belangrijk dat hier eindelijk eens wat aan gedaan wordt, dit gaat zo al veel te lang zo''.



NieuwsFilm

meest populair