Nederlands topactrice Kitty Courbois overleden

Nederlands topactrice Kitty Courbois overleden

Bekend uit onder meer Flesh + Blood, Op hoop van zegen en Deining.

Nederlands topactrice Kitty Courbois is op 79-jarige leeftijd overleden. Dit meldt Privé, die het heeft vernomen van de goede vriend Hans Cornelissen. Gijsje van Bentum heeft het overlijden van haar moeder ondertussen bevestigd op Facebook, met het bericht "My mother died today. No words, just candles." De actrice is overleden aan een hersenbloeding.

Als actrice maakte Courbois flink naam. Naast heel wat toneel- en tv-producties was ze ook te zien in bekende speelfilms. Ze had rollen in onder meer Het gangstermeisje (1966), Een mens van goede wil (1974), Vrijdag (1980), Flesh + Blood (1985), Twee vorstinnen en een vorst (1981), Op hoop van zegen (1986) en Deining (2004).

De afgelopen jaren dook ze op in tal van speelfilms, zoals Alles is liefde (2007), Brammetje Baas (2012), Hartenstraat (2014) en afgelopen jaar nog in De Held. Ook was ze recentelijk nog te zien in de tv-series Dokter Tinus en Beatrix, Oranje onder Vuur. In de laatste speelde ze de rol van Wilhelmina. In Gooische vrouwen speelde ze de rol van Adrienne Verbrugge.

Bekijk de afbeelding
foto: BRUNO PRESS



NieuwsFilm

meest populair