Opnames Terry Gilliams ´The Man Who Killed Don Quixote´ eindelijk begonnen!

Opnames Terry Gilliams ´The Man Who Killed Don Quixote´ eindelijk begonnen!

Gilliam probeert de productie al ruim 20 jaar van de grond te krijgen.

Indiewire weet vandaag te melden dat de opnames van regisseur Terry Gilliams passieproject The Man Who Killed Don Quixote na 17 rampzalige jaren eindelijk zijn begonnen. Hieronder alvast een eerste promoposter van de langverwachte film.

Zoals vorig jaar al aangekondigd, zal Adam Driver (Silence, Star Wars: The Force Awakens) de hoofdrol in de film spelen. Johnny Depp zou in 2000 oorspronkelijk de hoofdrol spelen in de film, en in de jaren erna werden o.a. Jack O'Connell en Ewan McGregor genoemd als vervangers. Jonathan Pryce, een acteur die in meerdere films van Gilliam rollen heeft gespeeld (Brazil, The Adventures of Baron Munchhausen, The Brothers Grimm), zal in de film de rol spelen van Miguel de Cervantes' befaamde Man of La Mancha. Hij neemt de rol over van de eerder gecaste Michaal Palin, Robert Duvall, Jean Rochefort en de onlangs overleden John Hurt.

De cast van The Man Who Killed Don Quixote bestaat verder uit Olga Kurylenko, Stellan Skarsgard, Joana Ribeiro, Eva Basteiro-Bertoli en Rossy de Palma.

The Man Who Killed Don Quixote geeft een moderne en satirische twist aan het bekende verhaal. Driver speelt Toby, een aan lager wal geraakte regisseur van reclamespotjes die naar Spanje afreist en daar een zigeuner ontmoet die hem een studentenfilm overhandigt. Deze studentenfilm blijkt een bizarre versie te betreffen van het bekende Don Quixote-verhaal. Ontroerd door deze beelden trekt Toby naar het Spaanse dorpje waar de opnames zijn gemaakt. Dat leidt tot een reeks bizarre gebeurtenissen.

Zoals we eerder zagen in de voortreffelijke documentaire Lost in La Mancha, probeerde Gilliam de film eerder te maken in 2000. Johnny Depp stond toen in de startblokken om de rol van Toby te spelen, die toen nog terug in de tijd reisde om erachter te komen dat hij Sancho Panza was; het hulpje van een doorgedraaide Don Quixote. Tijdens de productie liep echter alles mis: Quixote-acteur Jean Rochefort werd ernstig ziek en de filmset werd weggevaagd door hevige regenbuien. In de jaren daarna waren het vooral juridische en financiële kwesties die weerhielden dat de film gemaakt werd.

Wat vinden jullie ervan dat we The Man Who Killed Don Quixote nu (waarschijnlijk!) echt te zien krijgen?



NieuwsFilm

meest populair