Costa Ricaanse filmdistributeur geeft gratis kaartjes weg middels torrents

Costa Ricaanse filmdistributeur geeft gratis kaartjes weg middels torrents

Om op een positieve manier mensen over te halen weer te betalen voor films.

De Costa Ricaanse filmdistributeur Romaly heeft een interessant initiatief gelanceerd. Het bedrijf heeft een website die sterk lijkt op Kickass Torrents online gezet, waar het torrents aanbiedt. Als een gebruiker zo'n torrent binnenhaalt, krijgt 'ie geen film, maar een tweetal bioscoopkaartjes waarmee de film gratis in een lokale bioscoop gekeken kan worden.

Het is een originele manier om te proberen internetpiraten over te halen weer te betalen voor films. Middels LegalTorrents.net wil Romaly op een positieve manier zorgen dat mensen weer naar de bioscoop gaan. Daarvoor heeft het een overtuigende Kickass Torrents-kloon gebouwd, met eenzelfde logo, kleuren en ontwerp.

Als iemand zo'n torrent daar gedownload heeft en af wil spelen, is er een korte trailer te zien van de film, inclusief een waarschuwing waarin te leze valt wat piraterij doet met de filmindustrie. Wellicht zorgen neptorrents voor irritaties, maar het feit dat gebruikers een gratis kaartje kunnen krijgen, maakt het natuurlijk helemaal goed.

"Door onze eigen torrentpagina te maken, willen we iedereen benaderen die proberen illegaal films te downloaden en voor bewustzijn over het onderwerp te zorgen middels een positieve boodschap", zegt Alonso Solís, marketingmanager van Romaly. "Door kaartjes te geven, willen we dat mensen weer weten dat de bioscoop een ervaring is die voorbij een computer gaat. In de bioscoop genieten mensen op een manier van entertainment waarbij ze een of twee uur zichzelf kunnen verliezen in een film".

Overigens testte TorrentFreak de functie uit, maar bleek die niet helemaal te werken. Het binnenhalen van de bestanden lukte namelijk niet.



NieuwsFilm

meest populair