Scarlett Johansson over seksisme

Scarlett Johansson over seksisme

En ook heeft ze het kort over Ghost in The Shell

Scarlett Johansson werd laatst geïnterviewd door het tijdschrift Marie Claire, waarin ze wel het een en ander wilde zeggen over Hollywood en het duidelijke verschil in honorering tussen mannen en vrouwen. Ook al is de actrice een van de best betaalde actrices aller tijden dankzij grote successen als bijvoorbeeld de verschillende Marvel films, toch blijft het volgens haar moeilijk.

''Ik verdien zeker genoeg, maar ik heb het echt niet cadeau gekregen. Ik heb overal voor moeten vechten. Het is een ongelooflijk wispelturige en politieke industrie''. Johansson denkt dat dit helaas ook niet snel zal veranderen en dat gelijke betaling van mannen en vrouwen een moeilijke zaak blijft, die maar heel langzaam in de goede richting gaat. ''Sommige mensen vinden dat ik het meer over mijn eigen, persoonlijke verhaal zou moeten hebben om het op die manier duidelijk te maken. Misschien ben ik wel wat arrogant, maar ik dacht dat het voor iedereen toch overduidelijk is dat vrouwen in tal van posities over heel de wereld zich in soortgelijke situaties bevinden. Het is altijd al een lastig gevecht geweest. Ik weet dat vele vrouwen precies hetzelfde meemaken; ik hoor het van vriendinnen, familie. We zijn allemaal wel eens gediscrimineerd of lastig gevallen. Seksisme bestaat nog steeds''.

De 32-jarige actrice vindt het belangrijk dat bekendheden van zich laten horen op politiek gebied: ''Waarom zou ik me niet mogen uitspreken? Wanneer je het podium hebt, doe er dan wat mee. Het is zonde als je dat niet doet. Als je er niet bij betrokken wilt zijn hoeft het niet, al genoeg mensen hebben het over van alles en nog wat, maar als je wat te vertellen hebt, kom dan voor jezelf en je mening op''.

Johansson zal eind volgende maand te zien zijn in The Ghost in The Shell waarvoor ze op internet al de nodige kritiek over zich heen kreeg, aangezien de film is gebaseerd op een Japanse manga en velen dus vinden dat een andere actrice de hoofdrol had moeten spelen. Johansson zei daarover: ''Ik zou niet iemand van een ander ras kunnen spelen. Diversiteit is belangrijk in Hollywood en ik zou nooit een personage spelen dat anderen beledigend zouden vinden''.

Ondanks deze kritiek, is de cast behoorlijk divers en zijn de makers trouw gebleven aan het bronmateriaal. Zelfs Mamoru Oshii, de regisseur van de oorspronkelijke anime, heeft zijn steun gegeven aan de makers van de film. Tenslotte liet Johansson nog weten dat de film de duistere toon zal behouden zoals dat ook het geval is in het bronmateriaal.

NieuwsFilm

meest populair