Nieuw beeld Christopher Nolans 'Dunkirk'

Nieuw beeld Christopher Nolans 'Dunkirk'

Wat maakt de film zo uniek?

Entertainment Weekly publiceert net als wijzelf ieder jaar een vooruitblik naar het komende filmjaar. In die vooruitblik stond ook Christopher Nolans Dunkirk. Dat ging gepaard met een nieuwe foto, waarop we hoofdrolspeler Fionn Whitehead zien. En er is een kort citaat, dat illustreert waarom de film volgens Nolan uniek is.

"Een van de belangrijkste zaken die je tegenkomt als je ooggetuigenverslagen van Duinkerke leest, is dat de soldaten daar erg jong en onervaren waren. Het voelde voor mij dus erg belangrijk om, vooral voor de rol van Fionn, iemand te vinden die erg nieuw is," aldus Nolan.

Whitehead speelt in de film een Britse soldaat met de naam Tommy. Voordat de opnames van start gingen, oefende hij veel voor de fysieke rol. "Ik heb veel gezwommen in een wollen uniform, met de legerlaarzen aan en een geweer op mijn nek. Het was zwaar werk, maar ik heb ervan genoten. Wat is het leven ook zonder uitdaging?" vertelde Fionn Whitehead zelf.

Naast Whitehead spelen in Dunkirk ook acteurs als Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy en Mark Rylance rollen in dit historisch drama. We zien hoe honderdduizenden soldaten geëvacueerd worden van de stranden van het kustplaatsje. Vanaf 20 juli in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair