Scenarist Jon Spaihts over mogelijke personages 'Doctor Strange 2'

Scenarist Jon Spaihts over mogelijke personages 'Doctor Strange 2'

Namen zoals Clea en Nightmare zouden zomaar eens onderdeel kunnen uitmaken van een vervolg.

Marvel-film Doctor Strange bevatte de nodige referenties naar het grote Marvel-filmuniversum, alsmede elementen die veelvuldig aan bod kwamen in de strips, waaronder personages zoals Kaecilius, Baron Mordo en Dormammu. Een belangrijk personage uit de strip die echter niet werd genoemd is Clea, het bekendste liefje van Stephen Strange. Tijdens een interview met CBR van afgelopen week liet scenarist Jon Spaihts echter doorschemeren dat wanneer Marvel beslist om over te gaan tot Doctor Strange 2, dat er waarschijnlijk een rol voor haar is weggelegd in de film. Hij vertelde er het volgende over:

"Ze is een lastig personage om te doorgronden, omdat haar oom een soort vuurgod is en zij ook de de nodige magische krachten heeft. Ze is echter een interessant personage om te hebben als vijand, liefdes-interesse en als collega van Strange. Daarbij weten we niet of ze wel echt menselijk is en zo ja, hoe menselijk en wat dit betekent voor de relatie tussen haar en Strange. We gaan haar proberen te introduceren in het verhaal van een sequel."

Spaihts is het daarnaast eens met regisseur Scott Derrickson dat Nightmare een waardige vijand zou vormen in een sequel:

"Zeker, Nightmare is een van Strange's grootste vijanden! We hebben bij hem te maken met een soort zombie-apocalyps scenario. Nightmare kan zorgen voor een realiteit zorgen die niet te vertrouwen is. Ook hebben we natuurlijk Mordo, die elk moment terug kan keren als vijand van Strange."

Marvel heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over een Doctor Strange-sequel, maar gezien het feit dat de eerste film tot nu toe 654 miljoen heeft binnengehaald, lijkt dit slechts een kwestie van tijd.



NieuwsFilm

meest populair