China heeft meeste bioscoopzalen

China heeft meeste bioscoopzalen

Al bijna 41.000 zalen in de grootste groeimarkt.

Sinds deze week zijn er in China meer bioscoopzalen dan in de States, tot sinds kort de recordhouder. Dit meldt de Chinese krant Global Times.

Volgens de staatscourant zouden er in China maar liefst 40.917 witte doeken hangen. Hiermee heeft China er al 150 meer dan de Amerikanen. Het filmbureau van de Chinese overheidsinstelling voor media hielp de krant hun gegevens te vergelijken met die van de Amerikaanse evenknie.

Dit jaar zijn het aantal bioscopen in China explosief gestegen. Er zouden iedere dag maar liefst 26 bioscoopzalen bijkomen. De omzet steeg in 2015 al met 48 procent en ook voor dit jaar wordt een groei verwacht, al komt het percentuele cijfer voorlopig uit op slechts 4,5. Klaarblijkelijk moeten de Chinezen nog een beetje wennen aan de komst van dit 'nieuwe' medium.

De Top 3 films in China bestaat dit jaar uit Mei ren yu / The Mermaid (zie de trailer hieronder), Zootopia en Warcraft, met Box Office-opbrengsten van respectievelijk $526,8 miljoen, $235,6 miljoen en $220,8 miljoen. Van de Top 10 zijn er vijf producties Chinees.



NieuwsFilm

meest populair