Disney eerste studio ooit die in 1 jaar 7 miljard dollar verdient

Disney eerste studio ooit die in 1 jaar 7 miljard dollar verdient

En dat is niet het enige record

Records breken is geen probleem voor Disney. De studio is de eerste die aan de wereldwijde box office meer dan 7 miljard dollar heeft verdiend. Dat heeft de studio te danken aan het fantastische openingsweekend van Rogue One: A Star Wars Story, dat goed was voor 290 miljoen dollar.

Die 7 miljard is niet het enige record, want het bedrijf verdiende in de Verenigde Staten alleen al 2,7 miljard dollar, wat een record is voor de filmindustrie. Tegelijk haalde het 4,287 miljard dollar op buiten de VS, wat een record voor het bedrijf is. De records komen voort uit onder meer prestaties van Disney, Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios en Lucasfilm. 2016 is het eerste jaar waarin die vijf merken allen films hebben uitgebracht.

"Deze historische prestatie is mogelijk omdat al onze filmstudio's het beste naar het publiek brengen en geweldige verhalen vertellen die blijven hangen bij een publiek van alle landen, elk geslacht en elke generatie," vertelde Alan Horn in een statement. "De films werken niet omdat ze iets voor iedereen doen, maar omdat ze alles voor iemand doen. Het is onze eer deze ervaringen naar het publiek te brengen en we bedanken hen dat ze samen met ons naar de bioscopen blijven komen."

Dit jaar staan er maar liefst vijf films van Disney in de wereldwijde box office top tien. Drie daarvan verdienden meer dan 1 miljard dollar en een vierde haalde een bedrag van 960 miljoen dollar op. Zo was Captain America: Civil War de meest succesvolle film wereldwijd, met een verdiende van 1,1 miljard dollar. Finding Dory is met een totaal van 1,028 miljard dollar een mooie nummer twee en Zootopia met 1,024 miljard dollar de nummer drie.



NieuwsFilm

meest populair