'Resident Evil'-team richt ogen op gameverfilming 'Monster Hunter'

'Resident Evil'-team richt ogen op gameverfilming 'Monster Hunter'

Paul W.S. Anderson spreekt zal naar alle waarschijnlijkheid twee films maken die gebaseerd zijn op de spellenreeks van Capcom.

Nu de Resident Evil-filmreeks ten einde komt met het begin volgend jaar te verschijnen Resident Evil: The Final Chapter, richten scenarist/regisseur Paul W.S. Anderson en zijn vaste producent Jeremy Bolt zich nu op wederom een verfilming van een populaire gamereeks. Hun manager Ken Kamins spreekt momenteel met de filmmakers over een tweedelige verfilming van Capcoms populaire Monster Hunter-games. Anderson heeft het script van de eerste film al klaarliggen.

Daarnaast zou er al een deal zijn getroffen met de in de Toronto gevestigde VFX-maatschappij Mr. X, waardoor elk van de twee films voor ruim 50 miljoen dollar gemaakt kan worden, vergelijkbaar met het budget van de Resident Evil-films. Een verschil is dat de Monster Hunter-films voor 12 jaar en ouder moeten worden, waar de Resident Evils voor 16 jaar en ouder waren.

De filmversie van Monster Hunter gaat over een doorsnee man met een niet al te fantastische baan die erachter komt dat hij de afstammeling is van een held uit de oudheid. Hij moet nu door een mystieke wereld reizen om een training te voltooien die hem Monster Hunter maakt. Dit alles (uiteraard) om de wereld van de ondergang te redden.

De opnames van Monster Hunter zullen hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in China of Zuid-Afrika. De zes Resident Evil-films brachten wereldwijd ruim 1 miljard dollar in het laatje.



NieuwsFilm

meest populair