Silicon Valley acteurs Nanjiani en Middleditch geconfronteerd met racisme

Silicon Valley acteurs Nanjiani en Middleditch geconfronteerd met racisme

Een avondje uit (de hand gelopen).

De laatste tijd horen we natuurlijk veel over Donald Trump; hij won, voor velen, onverwachts, van favoriete Hilary Clinton. Heel wat mensen zijn nog in rep en roer en al de nodige bekendheden hebben van zich laten horen, veelal negatief. Nu heeft Kumail Nanjiani wel iets over dit onderwerp te zeggen, maar niet zo zeer over Trump zelf als wel over een paar van zijn aanhangers. Zo zegt de acteur, voornamelijk bekend van Silicon Valley, dat een avondje stappen bijna behoorlijk uit de hand was gelopen toen hij een paar Trump aanhangers tegen het lijf liep.

De Pakistaanse acteur was afgelopen vrijdag met mede-acteur Thomas Middleditch uit in Los Angeles, toen de twee werden benaderd door twee blanke mannen. Volgens Nanjiani ging het zo: ''Ik was, samen met Middleditch, in de kroeg toen we laat in de nacht werden aangesproken door twee blanke mannen, die er de hele avond al waren. Volgens mij waren ze zo halverwege de twintig''.

''Ze zeiden dan wel dat ze grote fans van ons waren, maar tegelijkertijd ons ook 'trollen' op internet (trollen zijn personen die provocerende berichten op het internet plaatsen). Ze zeiden bovendien dat wij het fout hadden met betrekking tot Trump. Ik zei alleen dat we het niet over politiek wilden hebben. Op dat moment begonnen ze ons uit te schelden voor 'cucks'''. (Afkomstig van het woord 'cuckold', een term die in de Trump-wereld wordt gebruikt om aan te geven dat iemand niet een van ons is, maar een van de tegenstanders.)

Het ging blijkbaar allemaal van kwaad naar erger, toen een van de twee mannen iets te veel in de buurt kwam van Nanjiani, die hem op zijn buurt weer weg duwde. Dit viel niet in de smaak bij de man, die Nanjiani opnieuw uitschold en hem uitdaagde om buiten verder te gaan. Op een gegeven moment liep het zelfs zo uit de hand dat de uitsmijter van de bar de twee mannen de bar uit moest zetten. ''De uitsmijter kwam aanrennen, pakte hen bij de kraag en smeet hen naar buiten. De barman verontschuldigde zich nog bij ons voor dit voorval, maar eerlijk gezegd waren Thomas en ik met stomheid geslagen''.

De acteur liet bovendien nog weten niet de enige te zijn die zou zijn lastig gevallen of zelfs aangevallen de dag dat Trump werd verkozen. Het schijnt zelfs zo erg te zijn geweest dat er al tientallen aanklachten zouden zijn ingediend wegens racisme in het hele land. De acteur had hierover het volgende te zeggen: ''Dit gebeurt mij in een bar, waar gelukkig de nodige mensen te hulp kunnen schieten, maar iemand die er zo uit ziet als ik kan het elders aardig lastig hebben. We kunnen niet toestaan dat haat, racisme, hypocrisie en seksisme normaal gaan worden. Als zoiets als dit gebeurt, probeer dan in ieder geval rustig te blijven. Maar we kunnen dit natuurlijk niet zomaar accepteren. Veel mensen die op Trump gestemd hebben, zeggen niet racistisch of seksistisch te zijn, maar ik vind dat we dat wel heel goed in de gaten moeten houden''.

Middleditch bevestigde het verhaal de dag erna, maar sommige Twitter- gebruikers geloven het niet. Middleditch zei dat het wel daadwerkelijk was gebeurd en dat er genoeg getuigen aanwezig waren om dit verhaal te kunnen bevestigen.



NieuwsFilm

meest populair