Gerucht: eerstvolgende 'X-Men'-film focust op Dark Phoenix-saga

Gerucht: eerstvolgende 'X-Men'-film focust op Dark Phoenix-saga

Iets dat al even aanbod kwam in X-Men Apocalypse.

In het bekritiseerde X-Men: The Last Stand (2006) was het onze eigen Famke Janssen die invulling gaf aan X-vrouw Jean Grey. Ze ontpopte zich uiteindelijk tot de allesverwoestende Phoenix. Dit jaar was Jean Grey opnieuw te zien, in X-Men: Apocalypse. Dit keer gespeeld door Sophie Turner en ook zij liet een stukje van Phoenix zien. Volgens LRM gaat de volgende X-Men film zich (opnieuw) focussen op deze duistere Phoenix.

Een paar dagen geleden verscheen al het gerucht dat producent en schrijver Simon Kinberg de filmreeks een reset wil geven en de franchise wil "herconfigureren". De Dark Phoenix-saga is een zeer populaire verhaallijn uit de comics, dus het zou geen hele gekke richting zijn.

Vooralsnog richt 20th Century Fox zijn pijlen op de release van de Wolverine-film Logan (maart 2017) en de Deadpool-films. Vooral die laatste reeks lijkt te kunnen leiden tot een nieuwe hardere invulling, ook met de introductie van X-Force. X-Men films die ook in de planning staan of stonden zijn Gambit met Channing Tatum en Josh Boone's The New Mutants.



NieuwsFilm

meest populair