Kevin Tsujihara over prestaties Warner Bros.

Kevin Tsujihara over prestaties Warner Bros.

Hij blaakt van het vertrouwen.

Veel mensen denken dat Warner Bros. een slecht jaar gehad heeft. Dat komt vooral door het floppen van een dure film als The Legend of Tarzan en tegenvallende prestaties van DC films als Batman v Superman en Suicide Squad. In een uitgebreid interview met de New York Times gaat Kevin Tsujihara in op hoe het er voor staat met de studio. Hij is in elk geval duidelijk: "we hebben een geweldig jaar. Het verhaal in de media reflecteert dat echter niet."

Een voorbeeld dat Tsujihara daarvan geeft is de kritiek op de twee DC-films. Wat mensen "vergeten, is het financiële succes: Dawn of Justice en Suicide Squad verdienden samen 1,6 miljard dollar wereldwijd." En ook andere films, zoals Sully en New Line-films als Central Intelligence doen het goed, waardoor de studio volgens de Times op weg is naar een van zijn meest succesvolle jaren ooit.

Tegelijk ziet ook Tsujihara dat er behoorlijke kritiek is geweest op de DC-films, waar het een complete franchise van probeert te bouwen. De verwachting is dat steeds meer mensen zich afvragen, of zo'n film wel een bioscoopbezoek waard is. Maar dat probeert Warner aan te pakken met nieuwe mensen aan de top, zoals Geoff Johns en Jon Berg. "Wat mij vooral veel vertrouwen geeft, is het feit dat ik Wonder Woman gezien heb en dat het een geweldige film is."

Naast de DC-films, bouwt Warner ook nog aan een heropleving van de Harry Potter-franchise in de vorm van Fantastic Beasts en de Lego-films.



NieuwsFilm

meest populair