James Strong maakt J.R.R. Tolkien-biopic 'Middle Earth'

James Strong maakt J.R.R. Tolkien-biopic 'Middle Earth'

De film focust zich vooral op de creatie van The Hobbit en The Lord of The Rings , alsmede het huwelijk met zijn vrouw Edith.

De Britse regisseur James Strong (United, Broadchurch) is ingehuurd om de film Middle Earth te regisseren. Middle Earth wordt een biopic over auteur J.R.R. Tolkien en de creatie van zijn literaire klassiekers The Hobbit en The Lord of the Rings. In de film zien we ook Tolkiens leven als jonge volwassene en hoe hij zijn vrouw Edith ontmoette. Ook zien we hoe Tolkien vier jaar lang meevocht tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe deze ervaringen zijn verhalen over Midden-Aarde beïnvloedde.

Scenarist Angus Fletcher deed zes jaar lang onderzoek naar Tolkien en schreef aan de hand van deze informatie het script van de film.

Rachael Horovitz, Bob Shaye en Michael Lynne zullen de film produceren. Shaye en Lynne waren eind jaren '90 degenen die het groene licht gaven voor Peter Jacksons verfilming van de Lord of the Rings-trilogie. De drie resulterende films waren bij elkaar goed voor ruim 3 miljard dollar aan de box-office.



NieuwsFilm

meest populair