Depp doet goed

Depp doet goed

Als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis een aantal jaar geleden.

Johnny Depp staat wel bekend als iemand die veel doet aan goede doelen; zo steunt de acteur tientallen liefdadigheidsinstellingen en gaat hij ook geregeld gekleed als zijn Pirates of the Caribbean personage Jack Sparrow langs bij zieke kinderen. Nu heeft de acteur laten weten dat daar ook wel een heel goede reden voor is; de ster verloor enkele jaren geleden namelijk bijna zijn dochtertje.

Afgelopen donderdagavond won de 53-jarige acteur een prijs voor het helpen en bijstaan van kankerpatiënten. Gedurende zijn ontvangstspeech zei de acteur dat hij maar wat goed weet hoe een ouder zich voelt wanneer hij of zij moet vrezen voor het leven van zijn of haar eigen kind. Hij zei dat hij zich volledig weet te verplaatsen in ouders die hun kinderen gaan opzoeken in het ziekenhuis: "Ik heb al vele ouders ontmoet die zich sterk moeten houden voor hun kind en het helpen gedurende moeilijke periodes. Ik bevond me een paar jaar geleden in dezelfde situatie, toen mijn dochtertje erg ziek was".

Depp's dochter, Lilly-Rose, nu 17, werd tien jaar geleden opgenomen in het ziekenhuis met een ernstig nierprobleem. Destijds was Depp nog met Vanessa Paradis, de moeder van Lilly. Hij vertelde dat hij zich toen nergens anders op kon focussen, dat hij alleen maar dacht aan het herstel en welzijn van zijn dochter: "Ik heb echt meerdere weken als het ware gewoond in het ziekenhuis in Londen. Ik spendeerde een groot deel van de dag naast het bed van mijn dochtertje, niet wetende of ze het zou halen".

Het is voornamelijk door deze ervaring dat hij heeft gezworen patiënten met ernstige ziektes te blijven helpen: "Voor alle ouders die zich ook door deze vreselijke situaties heen moeten zien te worstelen; weet dat jullie al mijn respect hebben. Blijf vechten en ik beloof zo goed mogelijk mee te blijven helpen. En geef de hoop nooit op".

Depp nam tijdens zijn speech ook nog even de tijd om de medische staf te bedanken die zijn moeder, Betty Sue Palmer, had geholpen in het ziekenhuis en tot aan haar dood (afgelopen mei) had begeleid: "Ze kreeg zo veel liefde en hulp van alle mensen om zich heen dat ze tot op haar laatste moment zich geliefd en op haar gemak voelde. Ik kan jullie er nooit genoeg voor bedanken".

NieuwsFilm

meest populair