Schwarzenegger, Chan en Hauer in Russisch-Chinese avonturenfilm 'Viy-2'

Schwarzenegger, Chan en Hauer in Russisch-Chinese avonturenfilm 'Viy-2'

Het vervolg op de Russische kaskraker uit 2014.

Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan en Rutger Hauer zijn allen toegevoegd aan de cast van de Russisch-Chinese fantasy-avonturenfilm Viy-2. De film is het vervolg op de Russische kaskraker uit 2014, die gebaseerd was op Nikolai Gogols horrorverhaal. De film bracht in Rusland 33,3 miljoen dollar in het laatje. Naast de eerder genoemde namen zullen in het vervolg ook Jason Flemyng, Charles Dance, Martin Klebba en Christopher Fairbank te zien zijn in de film, welke in China zal worden opgenomen. De 48 miljoen dollar kostende sequel moet volgend jaar de bioscopen bereiken.

Flemyng speelt Viy-2 een Engelse ontdekkingsreiziger genaamd Jonathan Green, die van Peter the Great de opdracht krijgt om het Russische Verre Oosten in kaart te brengen. De cartograaf krijgt tijdens zijn reis met de nodige obstakels, bizarre schepsels, Chinese prinsessen en martial arts-meesters te maken.

De regie van Viy-2 is in handen van Oleg Stepchenko. Hij schreef het script van de film samen met Dmitry Palcev en Alexey Petrukhin. Laatstgenoemd zal ook produceren.

NieuwsFilm

meest populair