'Van Helsing' speelt zich in het heden af

'Van Helsing' speelt zich in het heden af

En het personage wordt niet zozeer meer gebaseerd op de bron van Bram Stoker.

Universal Pictures werkt nu enige tijd aan een franchise rond zijn monsters. Nu weten we weer iets nieuws over Van Helsing, een van die geplande films. Er is nog niets bekend over het plot, maar wel over de invalshoek die men hanteert met het personage en de setting van de film.

Scenarist Jon Spaihts vertelde dat de film zich afspeelt in het heden, maar vertelde eerst over het personage. "Het wordt een nieuwe creatie, die dus niet teveel steunt op voorgaande films. Maar het is nog steeds een erg romantisch vertrek van het personage zoals het geïntroduceerd werd in Bram Stokers Dracula, waarin hij een Nederlandse dokter was, die een erg opmerkelijk antwoord ontdekte op een vreemde medische vraag. Dit is een monsterjager met veel kennis."

"Het speelt zich af in het heden en zit vol met geweldige zaken waar ik nog niet over mag vertellen," ging Spaihts verder. "Maar ik kijk erg uit naar deze nieuwe incarnatie van Van Helsing en ik hoop dat nu het Universal Monsters Filmuniversum vorm begint te krijgen, we hem ook in andere verhalen zullen zien verschijnen."

De eerste van de films in het Universal-monstersuniversum wordt The Mummy,dat in juni 2017 in première zal gaan. Daarna staan er nog films gepland voor april 2018 en februari 2109, waarvan er een vermoedelijk Van Helsing is.



NieuwsFilm

meest populair