Peter Greenaway als VJ in 11

Op 17 juni zal Peter Greenaway, regisseur van onder andere The Cook The Thief His Wife And Her Lover, slechts een aantal etages boven het FilmTotaal-hoofdkwartier te zien zijn als VJ in restaurant/club 11. Hij geeft hiermee het startschot voor CNCDNC, een nieuwe Amsterdamse clubavond waarin media-art en beeldcultuur centraal staan.

Greenaway maakt voor zijn set gebruik van een VJ systeem dat bestaat uit twee plasmaschermen met touchscreens. Greenaway kan zijn 'verhaal' met dit systeem op de 12 schermen van 11 vertonen. CNCDNC zal eens in de twee maanden plaatsvinden en iedere editie de beeldinvulling overlaten aan een gerenommeerde filmregisseur.

Organisator Sylvester Lindemulder van NoTV en Postivisme:

[eng]"We beginnen al tijdens het invallen van de avond; zo tijdens het toetje, met een live cinema performance van Greenaway in het restaurant. De muziek bij de beelden is ondermeer van Michael Nyman. Hierna zet scratch-virtuoos Kypski, op het leukste technologische speeltje van het moment: de DVD turntable DVJX-1, de avond voort.

Nog meer vuurwerk valt te verwachten van de retro-gaming visuals van de C-Men met muziek van Commodore64 legende Jeroen Tel (aka The Maniacs of Noise). Na de set van ca. 2 uur van ‘VJ’ Greenaway met DJ’s Richard Parker en Serge aka Radar tenslotte, hebben we nog aan audiovisuele surprise act in petto waarmee de avond om 04:00 spectaculair wordt afgesloten.”[/eng]



NieuwsFilm

meest populair