Bruggen geslagen tussen Marvel en Fox

Bruggen geslagen tussen Marvel en Fox

In elk geval al op televisievlak.

FX komt binnenkort met de eerste live-action X-Men-serie, en heeft die samen met Marvel gemaakt. Daar FX een zender in handen van Fox is, en de serie in samenwerking met Marvel gewerkt is, zou je kunnen concluderen dat het wellicht een eerste brug is naar een samenwerking tussen Marvel Studios en 20th Century Fox. Zouden, zoals de geruchten lang gaan, de X-Men dan toch naar de Marvel-films komen?

Al jaren verkeren de filmrechten op de X-Men in handen van Fox en lange tijd leek het niet mogelijk voor de twee studio's om samen te werken. Marvels Jeph Loeb was echter aanwezig tijdens de New York Comic-Con tijdens het panel voor de serie Legion en vertelde dat er bruggen gebouwd worden.

"Het maken van deze serie was erg ingewikkeld," aldus Loeb. "Het ligt niet aan de onderlinge verbondenheid van de Marvel-films. Ik denk dat het publiek slim genoeg is om te begrijpen dat de X-Men personages in de Fox-wereld leven en de Marvel-personages in een andere wereld. Maar het feit dat ik hier zit is een indicatie dat er bruggen gebouwd worden."

Voorlopig zijn die bruggen er vooral op televisievlak, maar producenten Lauren Shuler Donner en Bryan Singer, die aan de serie meewerkten, zijn ook actief bij de X-Men films. Kortom: het zou kunnen dat in de toekomst meer samenwerkingen mogelijk worden.

Wie weet dat de geruchten over een samenwerking tussen Marvel Studios en 20th Century Fox, waardoor de X-Men allemaal ook in de Marvel-films op komen dagen, ooit werkelijkheid kunnen worden. Maar, voorlopig zijn het nog gewoon geruchten.



NieuwsFilm

meest populair