Adam Driver: Aanpak 'Star Wars VIII' is als bij 'The Empire Strikes Back'

Adam Driver: Aanpak 'Star Wars VIII' is als bij 'The Empire Strikes Back'

De toon wordt anders dan bij VII.

Acteur Adam Driver sprak met de website Collider over de eerstvolgende Star Wars-sequelfilm Star Wars VIII. Hij vergeleek de film met hoe de toon van The Empire Strikes Back (1980) veranderde ten opzichte van de originele Star Wars-film uit 1977.

Collider vroeg Driver naar het script: "Deze is geweldig. Het is vergelijkbaar met hoe The Empire Strikes Back een andere toon heeft. Voor de mensen die altijd zeggen van 'oooh, het wordt duister'; ik weet niet zeker of dat ook daadwerkelijk zo is. Het is gewoon anders in de toon, op een manier waarvan ik denk dat het geweldig en nodig is, maar ook erg duidelijk. Hij [Rian Johnson] vertrouwt dat zijn publiek klaar is voor nuance en dubbelzinnigheid. Hij maakt niets simpeler en dat is erg leuk om te spelen."

Ook over VIII-regisseur én -schrijver Rian Johnson. "Hij kan erg duidelijk schrijven en ik heb veel geleerd over mijn personage. Hij werkte al aan het script toen wij nog met de eerste bezig waren."

In het in december 2017 te verschijnen VIII speelt Driver uiteraard het personage Ben Solo / Kylo Ren, de zoon van Han Solo en Leia Organa. In Star Wars: The Force Awakens (2015) wordt duidelijk dat hij wordt aangetrokken door de Dark Side. Zo is hij geobsedeerd door zijn grootvader Darth Vader waardoor hij zich aansluit bij de Knights of Ren. Vanaf dat moment draagt hij de naam Kylo Ren. Met de Duistere Kant gaat Kylo Ren op zoek naar Luke Skywalker, om de dood van Darth Vader te wreken. Tussendoor doodt hij zijn eigen vader en komt hij recht tegenover heldin Rey te staan.



NieuwsFilm

meest populair