Bestseller 'Taal is zeg maar echt mijn ding' wordt romkom

Bestseller 'Taal is zeg maar echt mijn ding' wordt romkom

De populaire columnbundel komt naar het witte doek.

Het boek Taal is zeg maar echt mijn ding van Pauline Cornelisse wordt verfilmd als romantische komedie. Dit meldt het AD, dat ook meteen enkele details heeft over de film. Het script wordt geschreven door Tijs van Marle, die van de columnbundel, die een half miljoen keer verkocht werd, een volwaardige romantische komedie moet zien te maken.

Van Marle zegt dat hij uit de columns een personage heeft gemaakt, van begin dertig bij wie niet alles in het leven gelukt is. "Het moet een soort Nederlandse Bridget Jones worden," vat Van Marle hijzelf samen. Daarbij is het de uitgesproken intentie het personage niet op schrijfster Cornelisse te laten lijken. De schrijfster bemoeit zich overigens niet met de film, maar moet uiteindelijk als het script er ligt wel haar goedkeuring geven. Taal is er verder op een aparte manier ingeslopen: de hoofdpersoon kaart samen met haar vader taalkwesties aan in de film.

Regisseur Barbara Bredero zal de film maken, en begint volgende week met het zoeken van haar hoofdrolspelers. Een premièredatum is er nog niet, wel stelt het AD dat er gemikt wordt op een release eind volgend jaar.



NieuwsFilm

meest populair