Daniel Radcliffe staat er ook voor open Harry Potter-rol over te dragen

Daniel Radcliffe staat er ook voor open Harry Potter-rol over te dragen

Maar hij zegt nooit nee.

Nadat hij de rol acht keer gespeeld heeft, leek Daniel Radcliffe lange tijd wel klaar te zijn als Harry Potter. Maar nu schrijfster J.K. Rowling een toneelstuk heeft verzorgd rond Harry Potter, doemt onherroepelijk herhaaldelijk de vraag op, of Radcliffe ooit zou willen terug keren voor een eventuele verfilming van het toneelstuk. Wat blijkt? Hij staat er niet alleen voor open om terug te keren, maar ook om de rol over te dragen.

Radcliffe vertelde wel nooit zelf de deur dicht te willen gooien: "Dat zou dom zijn. Maar ik denk dat ik het prima vind, en zelfverzekerd genoeg ben, om iemand anders de rol te laten spelen. Maar op dit moment is het niet iets om me druk over te maken, om dat ik te jong ben om het personage te spelen. Maar zelfs over tien jaar zou ik het vreemd vinden om ernaar terug te keren."

Tegelijk is de acteur er niet zeker van dat het een goed idee is om terug te keren naar de franchise. "Deel van me denkt dat het wellicht beter is de boel met rust te laten. Als we terugkeren naar Potter, zou het kunnen dat we maken wat Star Wars: The Force Awakens was ten opzichte van de originele Star Wars, maar er is ook een kans dat we Phantom Menace maken. En ik wil niet naar iets terugkeren waar zoveel mensen van houden, om dat te verpesten."

Het verhaal in kwestie waar Radcliffe met zijn 27 jaren te jong voor is, heet Harry Potter and the Cursed Child en speelt zich negentien jaar in de toekomst af. Centraal staan vooral de kinderen van Harry en Draco Malfoy. Voorlopig zijn er geen plannen om het verhaal naar het witte doek te brengen, maar wellicht over een paar jaar wel.



NieuwsFilm

meest populair