Jeff Bridges denkt erover een punt te zetten achter zijn filmcarriere

Jeff Bridges denkt erover een punt te zetten achter zijn filmcarriere

En geeft zijn visie op de mens

Jeff Bridges is druk bezig met allerlei projecten; hij zal binnenkort te zien zijn in Hell or High Water en voor volgend jaar heeft hij ook alweer twee nieuwe films op het programma staan: Kingsman: The Golden Circle en Granite Mountain. Toch beweert de met een Oscar bekroonde acteur te willen stoppen met acteren.

''Ik doe mijn best om te stoppen met films'' zei de 66-jarige acteur tegenover een journalist van BBC nieuws. ''Ik wil eigenlijk niet meer acteren omdat er zo veel andere dingen zijn die ik nog wil doen. Eenmaal begonnen is het lastig ermee te stoppen, maar ik probeer het wel''.

De acteur van o.a. The Big Lebowski liet wel weten dat het tegelijkertijd best lastig is nee te zeggen als je eenmaal een goed script te zien krijgt, wat volgens hem ook het geval was voor zijn laatste film, Hell or High Water: ''Wanneer je een dergelijk script krijgt, met zo'n cast, doe je gewoon weer mee. Zo gaat het nu eenmaal''.

Volgens Bridges kies je in Hell or High Water de kant van de 'bad-guys', de broertjes Tanner en Toby (gespeeld door Chris Pine en Ben Foster ). Sommige critici geloven dat de film van David Mackenzie zijn licht laat schijnen op een van de grootste problemen van het hedendaagse Amerika. In de film dreigen de broers hun ouderlijk huis kwijt te raken, dus besluiten ze enkele kleine, lokale banken te overvallen die alles opkopen. De hele film vindt plaats in 'The Comancheria', een plek die vroeger toebehoorde aan de indianen.

Bridges beweert dat niet de bankiers de slechteriken zijn van de film, maar de mens zelf. ''De film is een voorbeeld van hoe de mens in elkaar zit; we zijn allemaal gewelddadig en hebberig''. Hij is echter bang dat er nog maar weinig aan te doen valt: ''Ik zit in meerdere organisaties die proberen het wapenbeleid te veranderen om zo de veiligheid te verhogen, maar gemakkelijk is dit zeker niet. In Amerika mag iedereen een wapen bezitten, dat is ooit zo beslist, hoe kun je nu nog de geschiedenis veranderen? Hetzelfde geldt voor nucleaire wapens. En kijk eens naar hoe wij omgingen met de slaven, de indianen. We hebben nooit verantwoordelijkheid genomen voor deze gebeurtenissen en dat keert zich nu tegen ons''.

Bridges voegde hieraan toe dat ''de mens alleen aan zijn eigen hachje denkt, terwijl we allemaal met elkaar zijn verbonden''. Ook liet hij zich uit over Presidentskandidaat Donald Trump: ''Ik begrijp waar hij naar toe wilt, want er is veel waar we tegenwoordig bang voor zijn, maar ik geloof niet dat dit het juiste pad is''.

''Als ik op een filmset ben en ik al die mensen van verschillende landen en religies zie, die allemaal samenwerken om iets moois te maken, vraag ik me af waarom de wereld niet zo kan zijn. De wereld is eigenlijk ook een soort script, we moeten het niet opgeven maar proberen er samen wat moois van te maken''.



NieuwsFilm

meest populair