Hans Zimmer wint ''12 Years a Slave'' rechtszaak

Hans Zimmer wint ''12 Years a Slave'' rechtszaak

Richard Friedman verontschuldigt zich voor het aanklagen van de Oscar winnende componist

Een van de bekendste componisten aller tijden, Hans Zimmer (o.a. bekend van Inception en Interstellar), heeft onlangs de copyright rechtszaak gewonnen m.b.t. zijn soundtrack voor 12 Years a Slave; Zimmer werd in januari 2015 aangeklaagd door collega-componist Richard Friedman (o.a. bekend van The Call en Ticking Clock).

In een recente brief liet Friedman Zimmer weten er spijt van te hebben de wereldberoemde componist te hebben aangeklaagd wegens vermeend kopiëren van een van diens soundtracks in 12 Years a Slave; ''ik wil je mijn oprechte excuses aanbieden voor het beginnen van de rechtszaak en alle tijd en energie die deze je heeft gekost''.

Friedman baseerde zijn aanklacht op de verkeerde conclusie van een muziekexpert die beweerde dat Zimmer Friedman's muziek had gekopieerd. De federale rechtbank in Los Angeles besliste echter anders en sprak Zimmer afgelopen woensdag vrij.

Nadat hij het rechtsgeding gewonnen had, liet Hans Zimmer zich er ook nog over uit; ''Ik hoop dat deze succesvolle conclusie andere artiesten zal helpen, als zij ook vals beschuldigd worden; het is goed te weten erop te kunnen vertrouwen dat het recht zal zegevieren. Ik hoop tevens dat deze gunstige uitspraak er toe leidt dat mogelijke aanklagers zich twee keer zullen bedenken alvorens een rechtszaak wegens vermeend plagiaat aan te spannen ''.

Zimmer is op dit moment druk bezig met de film Rings, die in november te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair