J.K. Rowling komt met drie nieuwe eBooks rond 'Harry Potter'-franchise

J.K. Rowling komt met drie nieuwe eBooks rond 'Harry Potter'-franchise

Met vooral veel details over toverschool Hogwarts.

Nadat het boek en de film Harry Potter and the Deathly Hallows verscheen, leek het verhaal van de tovenaarsjongen voorbij. Maar J.K. Rowling bleek met Harry Potter and the Cursed Child en Fantastic Beasts and Where to Find Them nog niet lang niet klaar te zijn. Nu is via Pottermore het nieuws naar buiten gebracht dat er deze herfst nog drie nieuwe eBooks komen in de franchise.

De boeken die omschreven worden als "behapbare eBooks" en gaan dieper in op de school Hogwarts. Ook worden er verhalen verteld over professoren als Horace Slughorn en Minerva McGonagall. De drie boeken combineren verhalen en essays uit de Pottermore-archieven en nieuwe epistels van J.K. Rowling.

Allemaal zullen ze vanaf 6 september te koop zijn. Het gaat om de volgende verhalen:

Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide: Een boekje over Hogwarts, over de geesten en geeft antwoorden op vragen als: "Wat gebeurt er als de Sorting Hat niet weet waar een student thuishoort?" De titel is een mooie verwijzing naar Hermoine, die ooit boos werd omdat huiselfen niet in het boek voorkomen.

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists: Kijkt naar de duistere kant van de toverwereld en bevat verhalen over Azkaban en de slechteriken binnen het Ministry of Magic. Ook heeft Rowling hiervoor een stukje geschreven over Horace Slughorn.

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies: Gaat in op de medewerkers van Hogwarts, van Silvanus Kettleburn (die Hagrid voorging als Magical Creatures leraar) en over Professor McGonagall en haar rol in de tweede toveroorlog.



NieuwsFilm

meest populair