Blu-ray recensie: 'London Has Fallen'

Blu-ray recensie: 'London Has Fallen'

Beelden en geluiden van de bovenste plank.

Regie: Babak Najafi | Cast: Gerard Butler (Mike Banning), Aaron Eckhart (Benjamin Asher), Morgan Freeman (Allan Trumbull), Alon Aboutboul (Aamir Barkawi), Angela Bassett (Lynne Jacobs) e.a. | Release: 3 maart 2016 | Speelduur: 99 minuten
Nadat de Amerikaanse president in Olympus Has Fallen al het nodige te verduren kreeg en aan de box office voor een prima verdienste wist te zorgen, moest er natuurlijk een vervolg komen. Dat kwam er in de vorm van London Has Fallen, waarin we president Benjamin Asher naar de Britse hoofdstad zien afreizen, waar vervolgens een gigantische aanslag plaatsvindt.

Asher moet vervolgens met behulp van zijn belangrijkste bodyguard, Mike Banning, zien te overleven en ondertussen proberen de veroorzaker van alle chaos zien te achterhalen en verslaan. Ondanks de best redelijke actie, doet de film het niet zo goed bij critici. Die schrijven volgens RottenTomatoes vooral dat de “getalenteerde cast gevangen raakt in een film die beter past in de jaren negentig en vol zit met xenofobie en clichés.”

Desondanks deed London Has Fallen het best prima bij het bredere publiek. De productie kostte 60 miljoen dollar om te maken en was wereldwijd goed voor een verdienste van 195,7 miljoen dollar. Daarmee bracht deze vervolgfilm meer op dan het origineel (dat op 161 miljoen dollar strandde) en staat de deur wagenwijd open voor een derde film.



Media: 1x Blu-ray | Video: 1080p | Audio: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands |Retail release: 19 juli 2016 | EAN: 8-713045-247126 | Met dank aan: eOne
London Has Fallen wordt in een standaard Blu-ray keepcase aangeleverd, met voorop een van de posters. Bovenin lezen we de onheilspellende woorden Olympus was just the beginning… en achterop vinden we de gebruikelijke details. Als je de schijf start, krijg je eerst trailers te zien voor Eye in the Sky en The BFG (allebei zijn over te slaan), waarna de film direct van start gaat. Standaard staat de ondertiteling aan.

Beeldkwaliteit

London Has Fallen mag dan wel weinig opmerkelijk zijn als het aankomt op de actie, kijken we naar de beelden, zien we iets van het hoogste niveau. In het begin zijn de kleuren ontzettend levendig, later wat donker en minder fel. Het geheel ziet er mooi uit, en er valt niets te klagen op dat gebied.

Audio

De audio is net zo goed. Vooral geluiden in actiescènes zijn overweldigend en overal aanwezig. Daardoor is het een lekkere kijkervaring geworden, waarbij je werkelijk omringd wordt door de actie. Dialoog is ook prima te verstaan en krijgt altijd voorrang.

Extra’s

Er zitten geen extra’s op deze uitgave, en dat vinden we jammer. Zo hadden we graag gezien hoe sommige van de belangrijkste actiescènes opgenomen zijn, of bijvoorbeeld wat geleerd over de invalshoek voor dit vervolg.

Pulp-actiefilm met prima Blu-ray uitgave

Al met al is het jammer dat er geen extra’s op deze Blu-ray uitgave zitten, maar bevallen de beelden en geluiden erg goed. London Has Fallen is misschien niet de beste actiefilm, maar heeft wel een uitgave gekregen van de bovenste plank.



NieuwsFilm

meest populair