Silent Hill castingnieuws


Toen in 1999 Silent Hill uitkwam, werd de videogame bijna unaniem de hemel ingeprezen. Het horror-spel legde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Resident Evil reeks, veel meer nadruk op karakters, verhaal en sfeer dan op actie en geweld. De spellen spelen zich af in het verlaten dorpje Silent Hill, waar niet altijd duidelijk is welke gebeurtenissen echt zijn en welke zich afspelen in de Otherworld.

Er zijn inmiddels vier delen van het spel verschenen, waarvan 1 alleen in Japan verkrijgbaar, en uiteraard kon de verfilming niet uitblijven. Deze verschijnt ergens in 2006 en de hoofdrollen zullen worden gespeeld door Radha Mitchell (Phone Booth, Finding Neverland) en Sean Bean (Equilibrium, The Lord of the Rings). De cast bestaat verder uit Laurie Holden, Deborah Kara Unger, Kim Coates en Tanya Allen.

Christophe Gans (Crying Freeman, Brotherhood of the Wolf) zal het project regisseren, en niemand minder dan Roger Avary zal schrijfwerk verrichten. Deze laatste werkte ook aan films als Reservoir Dogs, True Romance, Killing Zoe en Pulp Fiction.

Hier nog wat foto's van de set van Silent Hill.

NieuwsFilm

meest populair