Opnames 'Star Wars: Episode VIII' op 22 juli afgerond

Opnames 'Star Wars: Episode VIII' op 22 juli afgerond

Daarna is het nog anderhalf jaar wachten op de release.

Zo’n twee maanden nadat Star Wars: The Force Awakens in première was gegaan, begon de cast onder leiding van Rian Johnson met de opnames van Star Wars: Episode VIII. Die zijn nu bijna afgerond, want volgens acteur Mark Hamill zal men op 22 juli klaar zijn. Daarna is er uiteraard nog ruimte voor heropnames en pickups, maar dat is gebruikelijk voor dit soort film.

Op Twitter plaatste acteur Mark Hamill hierover een berichtje: ”De opnames zijn op vrijdag 22 juli 2016 afgerond.” Verder kunnen we er vanuit gaan dat de eerste echte details rond de film tijdens de Star Wars Celebration naar buiten komen. Zo verwachten we op z’n minst een titel rond de film, al is het natuurlijk verre van zeker dat die er dan al komt. De focus tijdens de aankomende Celebration zal op Rogue One: A Star Wars Story komen te liggen.

Fans zullen nog behoorlijk lang op deze film moeten wachten. Star Wars: Episode VIII staat gepland voor 15 december 2017. Er zit dus nog anderhalf jaar tussen het moment waarop de opnames afgerond worden en het moment dat de film uitgebracht wordt. Overigens hielp Hamill onlangs nog per ongeluk een gerucht de wereld in, namelijk dat hij niet in Episode IX te zien zou zijn.

Hamill vertelde tijdens een conventie ”binnenkort zonder werk te zitten”, waarop gespeculeerd werd dat zijn personage, Luke Skywalker, om het leven zou komen in Episode VIII. Later legde Hamill uit dat hij dit niet zo bedoeld had.



NieuwsFilm

meest populair