DreamWorks Animation CEO: "we hebben de plank misgeslagen met 3d"

DreamWorks Animation CEO: "we hebben de plank misgeslagen met 3d"

Toch heeft hij goede hoop voor het medium.

Binnenkort stopt Jeffrey Katzenberg als CEO bij DreamWorks Animation. Toch sprak hij tijdens de CineEurope, een evenement waar onder meer de toekomst van de filmindustrie besproken werd, over bepaalde keuzes die Hollywood gemaakt heeft. Volgens Katzenberg heeft men de plank flink misgeslagen met 3d en daarmee een grote kans verpest.

“Het was een gigantische kans voor de industrie,” begon hij. ”Als je een exceptionele film bracht die op artistiek en creatief vlak de uniciteit van die ervaring omarmde en vierde, vonden mensen het geen enkel probleem om daar extra voor te betalen.” Films die volgens hem in die categorie vallen zijn Avatar en Life of Pi.

Maar andere producenten hebben het volgens hem verpest door er een ”gimmick van te maken. Daarmee hebben we meteen alle goede wil van het publiek verloren.” Toch hoopt hij op een nieuwe toekomst voor 3d. Avatar 2 zou veel goed kunnen maken denkt Katzenberg.

In 2015 waren er in totaal 74,561 3d-schermen wereldwijd. 20 procent van de wereldwijde box office, zo’n 7,8 miljard dollar, was afkomstig uit 3d-films.



NieuwsFilm

meest populair