Blu-Ray Review: Kidnapping Freddy Heineken

Blu-Ray Review: Kidnapping Freddy Heineken

Snel actiefilmpje met herkenbare beelden op een basic Blu-ray uitgave.


Regie: Daniel Alfredson | Cast: Jim Sturgess (Cor van Hout), Sam Worthington (Willem Holleeder), Ryan Kwanten (Jan Boellard), Anthony Hopkins (Freddy Heineken), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 25 juni 2015 | FilmTotaal recensie: Kidnapping Freddy Heineken

In 2011 verscheen de Nederlandse film De Heineken ontvoering. Destijds kraakte misdaadverslaggever Peter R. de Vries de film flink af. Afgelopen jaar verscheen de verfilming van De Vries' boek 'De ontvoering van Alfred Heineken.' Met Daniel Alfredson (Millennium 2 & 3) achter de camera en grote namen als Jim Sturgess, Sam Worthington en Anthony Hopkins ervoor was ook Kidnapping Freddy Heineken niet naar zijn zin. En logisch ook, de laatste zwak ontvangen film is zeker geen al te hoogstaande blik op de wereldberoemde ontvoeringszaak uit 1983.

In Kidnapping Freddy Heineken, welke na één week al uit de Nederlandse bioscoopzalen werd gehaald, zet de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur het hele land op zijn kop. Cor van Hout en Willem Holleeder en hun maten zijn de boosdoeners. Wekenlang is Nederland in de ban van de verdwijning van de biermagnaat en zijn chauffeur. Voor de vrijlating van het tweetal wordt uiteindelijk 35 miljoen gulden betaald.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is Kidnapping Freddy Heineken bijzonder "rotten" met 21 procent. De IMDb noteert een betere 6,1 na ruim twaalfduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het actiedrama met een 3,5 (Stem zelf). FT-recensent Michelle Iwema kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van haar recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Slecht vond ik deze film niet, maar de Nederlandse versie met Rutger Hauer in de rol van Heineken is beter. Ondanks dat Anthony Hopkins de rol hier vertolkt, komt hij maar hij veel te weinig in beeld. Maar de slechte kritieken die je leest alom vind ik wat overdreven. De film kon me wel vermaken. - Tarkus

Box Office

Het productiebudget van Kidnapping Freddy Heineken is onbekend en het lijkt erop dat de film slechts beperkt de bioscoopschermen heeft gehaald. Zelfs in Nederland was de film beperkt te zien. De film draaide slechts één week op 61 schermen. De score kwam uit op een bedenkelijke € 46.128.

[/url]
Film: Kidnapping Freddy Heineken | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8719372002155 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Kidnapping Freddy Heineken zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de eerste [url=http://www.impawards.com/intl/misc/2015/kidnapping_mr_heineken_xlg.html]filmposter.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze uitgave stemt redelijk tevreden. De scherpte is aanwezig en de meer sobere kleuren sluiten prima aan op de hoofdfilm. Minder is de aanwezige ruis en de matige zwartweergave. Het beeld is namelijk iets lichter gemaakt om de details meer zichtbaar te maken in de donkere delen. Het geluid wordt aangeleverd middels een standaard DTS-HD geluidstracks.

Extra's

Dutch FilmWorks levert een zeer kale schijf op. Wel zijn er trailers te bekijken van Schone Handen, Criminal Activities en Point Break. Er is geen hoofdmenu aanwezig. Online zijn er overigens ook geen (of weinig) featurettes te vinden.

Matige en herkenbare actiefilm, zeer basic Blu-ray uitgave

Maarten Treurniets De Heineken ontvoering met onder meer Rutger Hauer was al geen enorme hoogvlieger en zo is Kidnapping Freddy Heineken dat ook niet. De bekende namen en de beperkte bijdrage van Oscarwinnaar Anthony Hopkins weten de film ook niet te redden. Uiteraard is het wel gaaf om de actiescènes in Amsterdam te zien. Deze Blu-Ray uitgave van Kidnapping Freddy Heineken is erg basic, met middelmatig beeld en nul extra's. Hieronder een uitzending van KRO Reporter over de ontvoering van Freddy Heineken:



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair