TV-tips voor komende week

TV-tips voor komende week

Met o.a. Mad Max: Thunderdome en Gran Torino.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Attack the Block (2011)

Zaterdag 16 april om 22:10 op RTL7

Attack the Block moet een bijzondere film worden. Op een normale nacht in de 'projects' van Londen vallen tieners Moses, Pest, Dennis, Jerome en Biggz een zuster lastig. Plotseling komt er een brandend object uit de lucht vallen. Als ze op onderzoek uitgaan, blijkt dat het brandend object een ruimteschip was met een buitenaards wezen erin. Al snel blijkt dat dit niet het enige ruimteschip was, en worden de projects aangevallen door buitenaardse wezens en zijn de jongens de enigen die de dreiging tegemoet zien. De film wordt goed ontvangen: op RottenTomatoes heeft de film een percentage van 89%. IGN gaf de film vier sterren: The result is a film that cleverly combines genres to create an utterly unique and wholly entertaining cinematic experience. It also announces the arrival of a heavyweight talent in the shape of Joe Cornish, and his sharp script and assured direction make Attack the Block a blast from start-to-finish.
Bekijk de afbeelding

Son of Rambow (2007)

Zondag 17 april om 15:30 op NPO3

Son of Rambow' is de naam van een filmpje dat twee jongetjes met een grote videocamera en nog grotere ambities hebben gemaakt. Deze komedie speelt zich af tijdens een lange zomer in de jaren tachtig, over vriendschap, vertrouwen en de moeilijkheden van het opgroeien.
Bekijk de afbeelding

Fast & Furious (2009)

Maandag 18 april om 20:30 op Veronica
Regie: Justin Lin

In Los Angeles is Antonio Braga bezig met een grote drugsmisdaad. Undercover politie-agent Brian O'Connor (Paul Walker) werkt aan de zaak om de drugsmisdaad te stoppen. Braga heeft Dominic Toretto (Vin Diesel) onlangs opgelicht tijdens een handel en hij zint op wraak. Dat is de reden dat de twee elkaar opnieuw ontmoeten. Ze zullen elkaar moeten vertrouwen om hun gezamenlijke vijand te stoppen en uit te schakelen. Tijdens wilde auto-achtervolgingen zullen Dominic en Brian alles uit hun race-auto moeten halen om Braga te stoppen.
Bekijk de afbeelding

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

Dinsdag 19 april om 22:35 op Veronica

Door een nucleaire oorlog is zo'n beetje de hele beschaving verdwenen. Ouder en grijzer zwerft Max door de Australische woestijn, en komt uiteindelijk terecht in een nederzetting waar misdaad en criminaliteit hoogtij vieren.
Bekijk de afbeelding

Bad Boys II (2003)

Woensdag 20 april om 20:30 op RTL7

De Bad Boys komen een nieuw drugskartel van XTC op het spoor waardoor ze niet alleen de straten van Miami 'onveilig' maken, maar ook het binnenland van Cuba op z'n kop zetten. De zaak wordt extra ingewikkeld als blijkt dat de zus van Marcus (Martin Lawrence) niet alleen betrokken is bij de drugsbende, maar ook een geheime relatie heeft met Mike (Will Smith)...
Bekijk de afbeelding

Gran Torino (2008)

Donderdag 21 april om 20:30 op Veronica

Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten.Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Walt zit eigenlijk te wachten op het einde van zijn leven. Totdat iemand 's nachts probeert zijn Gran Torino te stelen. De auto glimt nog even mooi als op de dag dat Walt hem decennia geleden zelf van de montagelijn haalde. De poging tot diefstal brengt de verlegen tiener Thao in zijn leven. Deze buurjongen wordt onder druk gezet door Hmong-bendeleden om de auto te jatten. Maar omdat Walt zowel de roof als de bende tegenhoudt, wordt hij tegen zijn zin de held van de buurt.
Bekijk de afbeelding

Garden State (2004)

Vrijdag 22 april om 21:40 op NPO3
Regie: Zach Braff

Televisie-acteur Andrew Largeman (Zach Braff) woont in Los Angeles. Oorspronkelijk komt hij uit de staat New Jersey, maar daar is hij al negen jaar niet meer geweest. Als zijn moeder komt te overlijden verandert hij echter van gedachten. Hij keert terug naar zijn geboortestad en ontmoet tot zijn blijdschap al zijn oude kameraden weer. Andrew ontwijkt echter zijn vader (Ian Holm), een psychiater met wie hij al jaren een moeizame relatie heeft. Toevallig ontmoet Andrew de jongedame Sam (Natalie Portman). Ondanks de enorme verschillen in hun karakters, trekken de twee met elkaar op. Sams gevoeligheid en warmte zorgen ervoor dat Andrew zijn hart durft te openen en haar over zijn pijn en geluk vertelt.


NieuwsFilm

meest populair