De Top 5 zomerfilms voor 2016

De Top 5 zomerfilms voor 2016

En de Top 5 met films waar niet zo naar uitgekeken wordt.

Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op twintig films die aankomende filmzomer (ca. 1 mei - eind augustus) gaan verschijnen. Er moest twee keer gestemd worden; één keer op de film waar je het meest naar uitkijkt en één keer waar je niet of het minst naar uitkijkt. Hieronder voor allebei een Top 5.

Top 5 zomerfilms van 2016
De winnaar is op zich niet zoveel verrassend. De eerste grote zomerfilm van het jaar is namelijk Captain America: Civil War, het nieuwste deel in het Marvel Cinematic Universe. Maar liefst 35% kijkt het meest uit naar deze superheldenclash. Slechts één andere film wist enigszins in de buurt te komen: Suicide Squad, eveneens een soort van superheldenfilm. De DC-film kwam tot een mooie 24% van de ruim 1500 stemmen. Hieronder de complete Top 5:

1. Captain America: Civil War - 35%
2. Suicide Squad - 24%
3. Jason Bourne - 8%
4. X-Men: Apocalypse - 7%
5. Independence Day: Resurgence - 6%



Top 5 met films waar niet/minder naar uit wordt gekeken
In deze categorie waren de stemmen meer verdeeld. Drie films staan redelijk dicht bij elkaar, met de reboot Ghostbusters bovenaan met 18% van de ruim 1400 stemmen. Ook de animatiefilm The Angry Birds Movie scoorde hoog met 16% en Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows noteerde met 12% ook een fors percentage. Hieronder de complete Top 5:

1. Ghostbusters - 18%
2. The Angry Birds Movie - 16%
3. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - 12%
4. Ben-Hur - 8%
5. The Conjuring 2 - 6%



NieuwsFilm

meest populair