FEATURED: De filmzomer van 2016

FEATURED: De filmzomer van 2016

Wat zijn de grootste titels van deze zomer?

De meteorologische zomer begint pas in juni, maar de filmzomer stukken eerder. In april komen de eerste echte zomerblockbusters al uit, een fenomeen dat gewoonlijk duurt tot eind augustus. Na onlangs een poll te hebben georganiseerd rond de beste (en slechtste) zomerblockbusters, hebben we vandaag een special over de top tien grootste films van de aankomende zomer.

Captain America: Civil War (28 april)Bekijk de afbeelding

Regie: Anthony Russo & Joe Russo | Cast: Chris Evans (Captain America), Robert Downey Jr. (Iron Man), Sebastian Stan (Winter Soldier), Scarlett Johansson (Black Widow) e.a. | Scenario: Christopher Markus, Stephen McFeely e.a.

De filmzomer gaat van start met de nieuwste toevoeging in de Marvel-franchise: Captain America: Civil War. Sommigen omschrijven het als Avengers 2.5, omdat er zo veel van de superhelden in zitten. Een groot internationaal incident waar de Avengers bij betrokken zijn, maakt dat de Verenigde Naties besluiten dat het tijd is voor verandering. Er moet toezicht komen op de superhelden, die alleen nog in opdracht van de regeringen mogen handelen. Tony Stark ziet dat zitten, maar Steve Rogers vindt het niet OK om zijn vrijheden op te geven. Het is het startschot voor een groot conflict tussen de Avengers. De eerste recensies zijn erg positief: het zou de beste Marvel-film tot nu toe zijn.

» Bekijk de trailer


X-Men: Apocalypse (19 mei)Bekijk de afbeelding

Regie: Bryan Singer | Cast: James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), Oscar Isaac (Apocalypse) e.a. | Scenario: Simon Kinberg

De X-Men-franchise beleefde een financieel hoogtepunt met Deadpool. Het is de vraag of Apocalyse dat succes kan evenaren, maar Fox zet erin elk geval flink op in. Deze actievolle film moet als afsluiter dienen van de trilogie die met First Class begonnen werd en plaatst de X-Men tegenover hun sterkste vijand ooit. Oermutant Apocalypse ontwaakt uit een eeuwenlange slaap en is niet blij met wat hij aantreft. Zijn gedroomde toekomst, waarin de mutanten als goden heersen over de mensheid, is niet uitgekomen en hij is erop gebrand dat te realiseren. Hij rekruteert daarvoor Angel, Magneto, Psylocke en Angel, die het opnemen tegen de X-Men van Professor X en Mystique.

» Bekijk de trailer


Warcraft: The Beginning (26 mei)Bekijk de afbeelding

Regie: Duncan Jones | Cast: Travis Fimmel (Anduin Lothar), Ben Foster (Medivh), Toby Kebbell (Durotan), Dominic Cooper (King Llane Wrynn) e.a. | Scenario: Duncan Jones, Charles Leavitt e.a.

Sinds de Lord of the Rings-films uitkwamen zoeken filmstudio’s naar een nieuwe soortgelijke franchise. Legendary Pictures dacht die al in 2006 gevonden te hebben in Blizzards Warcraft. Het duurde vervolgens jaren tot de technologie gevorderd genoeg was om de visie van Blizzard te realiseren. Deze film van regisseur Duncan Jones introduceert de fantasiewereld. Orcs vluchten van hun stervende thuiswereld naar het koninkrijk Azeroth. Het resultaat is een gigantische oorlog tussen de mensen en de orcs om de heerschappij. De beelden die tot nu toe te zien zijn geweest scheppen het beeld van een genuanceerde film, waarbij er helden en schurken zijn aan beide kanten van het conflict.

» Bekijk de trailer


Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (16 juni)Bekijk de afbeelding

Regie: Dave Green | Cast: Noel Fisher (Michelangelo), William Fichtner (Eric Sacks), Megan Fox (April O'Neil), Stephen Amell (Casey Jones) e.a. | Scenario: Josh Appelbaum, André Nemec e.a.

Met een opbrengst van bijna een half miljard, kon het bijna niet anders of er zou een vervolg komen op de Teenage Mutant Ninja Turtles-film. Later dit jaar wordt die verwachting realiteit met de film Out of the Shadows. De gemuteerde schildpadden blijken ditmaal niet de enige mutanten te zijn. Dr. Baxter Stockman kreeg van Shredder namelijk de opdracht mutanten te maken die het op konden nemen tegen de schildpadden. Dat werden Bebop en Rocksteady. Maar de Turtles moeten het ook opnemen tegen Krang, die New York probeert over te nemen. Nieuw in deze film is verder de introductie van Casey Jones, die gaat samen met April O’Neil de schildpadden helpen bij hun pogingen om New York veilig te houden.

» Bekijk de trailer


Independence Day: Resurgence (23 juni)Bekijk de afbeelding

Regie: Roland Emmerich | Cast: Bill Pullman (President Whitmore), Jeff Goldblum (David Levinson), Charlotte Gainsbourg (Dr. Catherine Marceaux), Liam Hemsworth (Jake Morrison) e.a. | Scenario: Carter Blanchard

Twintig jaar na het verschijnen van Independence Day komt er eindelijk een vervolg. Oorspronkelijk werden er twee films aangekondigd, maar regisseur Emmerich kwam daar al snel na de aankondiging op terug. Als Resurgence succesvol genoeg is, wordt het vervolg gemaakt. In deze film hebben de landen van de wereld zich verenigd in het Earth Space Defense programma. Het moet de mensheid waarschuwen voor een nieuwe invasie van de buitenaardse wezens. Die komt er ook, groter dan ooit. Aan David Levinson en President Whitmore uit het origineel de taak om de mens nog eens te redden. Helaas kon Will Smith niet van de partij zijn in deze film.

» Bekijk de trailer


The Legend of Tarzan (7 juli)Bekijk de afbeelding

Regie: David Yates | Cast: Alexander Skarsgård (Tarzan), Margot Robbie (Jane Porter), Christoph Waltz (Captain Rom), Samuel L. Jackson (George Washington Williams) e.a. | Scenario: Adam Cozad, Craig Brewer e.a.

Er zijn al tientallen films gemaakt gebaseerd op Tarzan, het bekende personage van schrijver Edgar Rice Burroughs. Dit jaar mag David Yates het proberen, de regisseur die de laatste vier Harry Potter-films maakte. In deze versie van het verhaal is Tarzan allang naar Londen verhuisd. Daar gaat hij onder een nieuwe naam door het leven, maar als de regering hem vraagt terug te gaan naar Congo doet hij dat zonder te twijfelen. Hij komt aan in de jungle en ontdekt al snel dat er duistere krachten aan het werk zijn, met niet bepaald positieve plannen voor hem. Er was even een gerucht dat de film te weinig aandacht zou krijgen van regisseur Yates, maar volgens Warner is niets minder waar.

» Bekijk de trailer


Star Trek Beyond (21 juli)Bekijk de afbeelding

Regie: Justin Lin | Cast: Chris Pine (Kirk), Zoe Saldana (Uhura), Zachary Quinto (Spock), Idris Elba (Krall) e.a. | Scenario: Simon Pegg, Doug Jung e.a.

De Star Trek-franchise bestaat vijftig jaar. Om dat te vieren komt er een gloednieuwe film uit in de franchise, waar gek genoeg nog bijna niets bekend over is. We weten dat de film zich afspeelt tijdens de vijfjarige missie van de bemanning van de Enterprise in de diepe ruimte. Daarnaast weten we dankzij de eerste trailer dat de missie compleet mis gaat en dat de bemanning zonder schip komt te zitten. Idris Elba is in deze nieuwe actiefilm de slechterik. Verder hoorden we onlangs dat deze film de fouten van Into Darkness niet zou herhalen: er komen dus in elk geval geen oude bekende schurken in deze film voor.

» Bekijk de trailer


Jason Bourne (28 juli)Bekijk de afbeelding

Regie: Paul Greengrass | Cast: Matt Damon (Jason Bourne), Alicia Vikander (onbekend), Julia Stiles (Nicky), Tommy Lee Jones (Robert Dewey) e.a. | Scenario: Matt Damon, Paul Greengrass e.a.

Toen The Bourne Ultimatum uitkwam, maakte Matt Damon duidelijk dat hij en Paul Greengrass klaar waren met de franchise. Om die reden probeerde men de franchise een nieuwe richting te geven met The Bourne Legacy, waarin Jeremy Renner Aaron Cross mocht spelen, een soort Jason Bourne. Maar die film kon niet tippen aan het actiespektakel van Damon en Greengrass, die deze zomer eindelijk terugkeren. Ditmaal weet Jason Bourne precies wat hem overkomen is en komt hij dodelijker dan ooit terug uit de schaduwen. Hij keert terug omdat de wereld in groot gevaar verkeert. Dit leidt tot een reis rond de wereld en een spectaculaire achtervolging.

» Bekijk de trailer


Suicide Squad (4 augustus)Bekijk de afbeelding

Regie: David Ayer | Cast: Will Smith (Deadshot), Jared Leto (Joker), Margot Robbie (Harley Quinn), Viola Davis (Amanda Waller) e.a. | Scenario: David Ayer e.a.

Met Batman v Superman: Dawn of Justice lanceerde Warner Bros. het DC-filmuniversum. Daar komt deze zomer al de volgende film van uit: een film rond een groep schurken. Zij worden gerekruteerd door de Amerikaanse regering om geheime missies te ondernemen. Als er iets mis gaat, ontkent de regering alle betrokkenheid. Gaat het goed, komen ze in aanmerking voor strafvermindering. Wie de schurk is, weten we nog niet, maar het lijkt een bovennatuurlijk wezen te zijn. Onlangs bleek dat er drie weken aan heropnames nodig waren voor de film. Het gerucht ging dat ze plaatsvonden om extra humor toe te voegen, maar volgens regisseur Ayer is het vooral voor wat extra actie.

» Bekijk de trailer


Ben-Hur (18 augustus)Bekijk de afbeelding

Regie: Timur Bekmambetov | Cast: Jack Huston (Judah Ben-Hur), Toby Kebbell (Messala), Nazanin Boniadi (Esther), Johan Philip Asbæk (Pontius Pilate) e.a. | Scenario: Keith R. Clarke, John Ridley

Het boek Ben-Hur: A Tale of Christ van Lew Wallace werd in 1959 bijzonder succesvol verfilmd: de productie met Charlton Heston in de hoofdrol won maar liefst elf Oscars. De filmzomer wordt afgesloten met een film die trouwer aan het bronmateriaal moet zijn, maar tegelijk ook epischer dan voorgaande verfilmingen. Edelman Judah Ben-Hur wordt valselijk beschuldigd van een poging tot moord op zijn vriend Messala. Hij overleeft jaren in slavernij, en krijgt uiteindelijk de kans om middels een wagenrace wraak te nemen. De race wordt erg spectaculair als we Jack Huston mogen geloven: hij vertelde dat veel van de stunts echt uitgevoerd zijn. Het eindresultaat zien we aan het einde van de zomer.

» Bekijk de trailer

NieuwsFilm

meest populair