'The Predator' krijgt aanpak 'Iron Man 3'

'The Predator' krijgt aanpak 'Iron Man 3'

Met een flink budget, meer inhoud en regisseur Shane Black.

Van Kiss Kiss Bang Bang-regisseur Shane Black en co-schrijver Fred Dekker verschijnt op 2 maart 2018 een nieuwe Predator-film, met de titel The Predator. Met Thrillist sprak de filmmaker over het project.

Hoe kwam hij eigenlijk tot het besluit om de film te regisseren én te schrijven? "Ze namen contact met me op en ik aarzelde." Vervolgens geeft hij aan dat hij de AVP-films inhoudelijk te mager vindt. Hij kreeg echter van 20th Century Fox de kans aangeboden om iets anders te doen. "Ze zeiden dat ik de franchise opnieuw mag invullen. Er iets van te maken, inhoudelijk. Net als dat ze willen bij de volgende Alien-prequel. Ze wilden dat ik er iets van zou gaan maken waarvoor mensen in de rij zouden gaan staan." Aangezien Fox aangaf dat er flink wat geld besteed mag worden en dat het groots moet worden, bleek Black geïnteresseerd.

De studio heeft ook aangegeven dat ze graag willen dat hij het aanpakt als Iron Man 3, de wisselend ontvangen maar creatief aangevlogen kaskraker die Back afleverde in 2013. "Ik denk dat de eerste Predator goed was. Het was een perfecte kleine film op zichzelf. Ik denk dat het een uitbreiding verdient, met de liefde voor die tijd, de film en de mythologie van de Predator. Ik denk dat ze dit wisten voordat ze naar me toekwamen. Simpel gezegd zeiden ze tegen me dat ze willen dat ik Predator maak maar deze behandel alsof het Iron Man 3 is in plaats van weer een kleine film. Mijn reactie: 'Laten we het dit keer echt goed doen.'"

Mogelijk krijgen we dus een inhoudelijke blockbuster dan bijvoorbeeld de AVP-films en het in 2010 verschenen Predators, welke meer standaard actiefilms zijn met (onder meer) een Predator.



NieuwsFilm

meest populair