Brein schikt voor 67.500 euro met torrentgroep

Brein schikt voor 67.500 euro met torrentgroep

De komende tijd verwachten we meer van dit soort schikkingen.

Recent was er nog het bericht dat Stichting Brein zijn aanpak van uploaders zou verharden en nu kunnen we melden dat er een grote schikking is getroffen met de releasegroep 2Lions Team. De Nederlanders stoppen per direct met het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal en hebben geschikt voor 67.500 euro.

Uit het persbericht dat Brein hierover naar buiten bracht blijkt dat de groep veel bekende films deelde op torrentsites, waaronder The Revenant. Ook Nederlandse films, muziekalbums en series zijn door de leden van de groep op het internet gezet. Het zou duizenden titels betreffen, waarvan sommigen door bijna een half miljoen mensen gedownload zijn.

Elk van de leden van de groep, die volgens sommige berichten uit drie mensen zou bestaan, zou afzonderlijk enkele duizenden euro’s moeten betalen. Daarnaast zijn de meeste torrents van de groep al offline gehaald.

Brein zal de komende weken meer van dit soort schikkingen treffen. Recent liet de auteursrechtenwaakhond weten zijn pijlen eerst op grote uploaders te richten en mogelijk daarna ook kleinere gebruikers aan te pakken.



NieuwsFilm

meest populair