Russo's: Iron Man moet niet hercast worden

Russo's: Iron Man moet niet hercast worden

Als Robert Downey Jr. wil stoppen, moet het personage gewoon verdwijnen uit de Marvel-films.

Sinds in 2008 Iron Man uitkwam, speelt Robert Downey Jr. de rol van Tony Stark. Volgens velen is hij de reden achter het grote succes van de filmfranchise van Marvel. Maar één ding is duidelijk: er zal waarschijnlijk geen vierde solofilm komen. Toch verdwijnt het personage voorlopig niet: hij verschijnt in Captain America: Civil War en de Infinity War-films. Er zal echter wel een moment komen waarop Downey Jr. het kostuum aan de wilgen hangt. Wat moeten we dan verwachten?

Tegenover Forbes vertelde regisseur Joe Russo het ”bijna onmogelijk” te vinden om Downey Jr. te vervangen. Mocht dat toch gebeuren, moet er wat afstand tussen de twee acteurs zitten. ”Ik denk dat als hij klaar is met het personage, Iron Man een tijdje verdwijnt. Ik denk dat de enige manier waarop je het personage kan vervangen, is door generatie tussen de twee acteurs te laten. Zo kan een andere acteur zijn eigen interpretatie van het personage spelen, zonder de druk van al het werk van Robert. Er zijn zoveel personages in het Marvel-universum die het gat kunnen vullen, zodat het wel kan om twee fases zonder Iron Man te zitten.”

Hercasten van acteurs is weinig nieuws in het Marvel-universum. Denk maar aan Mark Ruffalo en Edward Norton die allebei Hulk zijn en Don Cheadle en Terrence Howard die War Machine zijn. Toch is Downey Jr. cruciaal in het Marvel-universum. Om die reden is het niet gek dat Russo zegt dat hij liever niet ziet dat Iron Man meteen opnieuw gecast wordt. De verwachting van sommigen is dat Marvel als Iron Man uiteindelijk verdwijnt, een ander personage het stokje over laat nemen. Zo zou War Machine een optie kunnen zijn.

Wat vinden jullie, moet Iron Man opnieuw gecast worden?



NieuwsFilm

meest populair