'Justice League: Part One' minder duister dan 'Batman v Superman'

'Justice League: Part One' minder duister dan 'Batman v Superman'

Chris Terrio over zijn research voor de DC-film.

Het moge duidelijk zijn dat Batman v Superman: Dawn of Justice een behoorlijk duistere film wordt. In een interview met The Wall Street Journal sprak scenarist Chris Terrio over de film en zijn geplande vervolg, Justice League: Part One. Terrio herschreef het scenario van David Goyer voor Batman v Superman en schreef daarna Justice League: Part One.

”Batman v Superman lijkt een beetje op Empire Strikes Back of Two Towers of alles wat in het midden van een trilogie zit. De middelste film is meestal het duisterst. Ik denk dat van Man of Steel naar Justice League, dat één saga is. Ik verwacht dat Justice League een minder duistere toon heeft dan Batman v Superman,” vertelde Terrio. Hij keert mogelijk niet terug voor Justice League: Part Two.

”Ik keer niet perse terug voor Part Two. Dit is de meest veeleisende intellectuele oefening die ik in mijn schrijvende leven uitgevoerd heb,” vertelde hij daarover. ”Ik wilde echt kijken naar alles van ideeën over Amerikaanse macht naar de structuur van wraakverhalen en het gigantische canon van DC Comics en de mythologie rond Amazones. Voor Justice League las ik over fysica, Diodorus van Sicilië en zijn versie van de oorlogen tussen Amazones en Atlantiërs, of diepzee biologie en wat voor leven misschien in de Marianentrog leeft.”

Batman v Superman debuteert op 24 maart. Justice League: Part One in november 2017, het vervolg in 2019.



NieuwsFilm

meest populair