Eerste Box Office-voorspelling voor 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Eerste Box Office-voorspelling voor 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Hoeveel miljoenen gaat deze superhelden-knaller opleveren?

Rond dit tijdstip volgende maand dan draait Batman v Superman: Dawn of Justice al in de bioscoop. Ondanks de nodige kritiek op de trailers en twijfels bij deze ambitieuze aftrap van het DC Extended Universe, zal de film van Zack Snyder ongetwijfeld de nodige miljoenen binnen gaan slepen. De website Deadline gaf de eerste verwachtingen bij de opbrengst in het eerste weekend.

De grote titels in het superheldengenre scoren overwegend sterk in het eerste weekend. Denk aan de scores van de Avengers-films (ca. $200 miljoen), de twee laatste The Dark Knight-films (ca. $160 miljoen) en recent Deadpool ($132 miljoen). Voor Batman v Superman voorziet Deadline, altijd zeer actief op het gebied van Box Office-resultaten, een openingsweekend tussen de $100 en $140 miljoen. Deadline baseert deze score op meerdere bronnen.

Dit lijkt op zich nog wat mager voor een dergelijk grote IMAX/3D-titel, welke een enorm zichtbare promotiecampagne heeft van minimaal $200 miljoen. Het record in de maand maart staat echter op ruim $150 miljoen, van The Hunger Games. Ook noteerde Man of Steel nog wat mager ten opzichte van genre-titels, met $117 miljoen.

Uiteraard blijft dit nog slechts gissen. De voorverkoop moet nog starten en het verleden heeft uitgewezen dat Box Office-voorspellingen er flink naast kunnen zitten. Zo zou Deadpool slechts zo'n $65 miljoen ophalen en moest Avengers: Age of Ultron (ruimschoots) voorbij de score van zijn voorganger gaan. Floppen voor Dawn of Justice lijkt tot dusver onmogelijk, maar het zou altijd kunnen dat de openingsscore richting de $200 miljoen kruipt. Wat denk jij?



NieuwsFilm

meest populair